CORONA-ANARKIN
 

Stefan Löfvén vill ha diktatorisk makt

Bra idé tycker Moderaterna Med Coronaviruset som motivering föreslår Socialdemokraterna att Riksdagen sätts ur spel genom att statsminister Stefan Löfvén själv får styra genom dekret. Samtidigt säger statsministern i en intervju med DN att Sverige valt strategin att betydligt fler ska dö så att sjukvården ska klara sig bättre.

Ikväll meddelades det att Socialdemokraternas ledare Stefan Löfvén planerar att ge sig själv diktatorisk makt över Sverige. Riksdagens makt undanröjs och statsministern ska kunna styra landet genom dekret - precis som Hitler.

Socialdemokraterna har nyligen kritiserat Ungerns ledare Viktor Orban för att ha gjort samma sak, men principen är naturligtvis: "det är inte fel om vi gör det".

"I praktiken kommer det innebära en möjlighet för regeringen att genom förordning besluta om sådant som normalt skulle kräva lagstiftning från riksdagen”, skriver Moderaterna i en kommentar.

Regeringen vill att den nya lagen, som gör Riksdagen och oppositionen överfödig, införs omedelbart och ska gälla i minst tre månader.

En i grunden smart idé, verkar Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna tycka. Moderaterna vill dock att Riksdagen retroaktivt ska ges möjlighet till veto. Men då kan det vara för sent, eftersom Riksdagen redan kan vara stängd på statsministerns order.

Det är verkligen tvära kast i regeringens Coronapolitik. Nyss sade regeringens "experter" att viruset aldrig skulle drabba Sverige, och att det var onödigt att stänga ned verksamheter såsom alla andra länder i världen gjort. Men nu använder man plötsligt den kris man själva skapat som argument för att ge sig själva diktatorisk makt över Sverige.

Stefan Löfvén ljuger och verkar förvirrad

Sverige har som enda land i världen valt att få ett snabbt förlopp av Coronavirusepidemin så att många ska dö samtidigt och ekonomin återhämta sig så fort som möjligt. Alla andra jämförbara länder har valt att försöka platta ut dödskurvan genom att förlänga den, vilket drabbar ekonomin hårdare men samtidigt teoretiskt leder till färre döda eftersom sjukvården inte överbelastas lika våldsamt.

Men i en intervju med Dagens Nyheter idag sprider statsminister Stefan Löfvén desinformation och påstår att det är precis tvärtom.

"Vi har valt strategin att pressa ut kurvan och inte få ett för dramatiskt förlopp för då klarar sjukvården förmodligen inte av det." säger statsminister Löfvén till DN, som stödjer den sittande S+C-regeringen.

Samtidigt hävdar statsminister Stefan Löfvén att den svenska strategin leder till "betydligt fler döda".

"Vi har valt strategin att pressa ut kurvan och inte få ett för dramatiskt förlopp för då klarar sjukvården förmodligen inte av det. Men det innebär samtidigt att vi kommer att ha fler svårt sjuka som måste intensivvårdas, vi kommer att få betydligt fler döda."

Varför det skulle vara bättre med fler svårt sjuka och fler döda förklarar inte statsministern. Det verkar som att han är förvirrad och har trasslat in sig i lögner.

Sanningen är att Sveriges strategi i teorin leder till fler döda, till en brantare dödskurva, till en värre överbelastad sjukvård, till ett mer dramatiskt förlopp, men samtidigt till ett kortare förlopp som är bättre för ekonomin. Om Sverige hade velat ha motsatsen hade man valt att stänga av hela ekonomin och satt befolkningen i karantän såsom gjorts i exempelvis i Italien.

Intervjun fortsätter med fler förvirrade lögner från statsministern:

"Andra länder har fått ett snabbare förlopp, vi har medvetet försökt dra ut på det men det betyder inte per automatik att vi får färre svårt sjuka eller färre döda."

Men andra länder har inte alls fått ett snabbare förlopp. Vissa länder drabbades av viruset tidigare än Sverige, men Sveriges förlopp är snabbare än jämförbara länder som exempelvis Norge och Finland.

Sverige har inte försökt att "dra ut på det", och om man hade gjort detta hade det "per automatik" lett till färre döda, eftersom sjukvården då inte överbelastats lika mycket.

Givetvis ställer inte "journalisterna" på DN några kritiska frågor till statsministern, eftersom deras jobb är att få folket att stödja regeringen.

Statsministern ger 200 miljoner extra till regeringstrogna medier

Som ett brev på posten belönar nu Socialdemokraterna regeringstrogna medier genom ett extra tillskott på 200 miljoner kronor per år, utöver det nuvarande stödet. Stödet riktar sig speciellt till tidningar som stödjer S+C-regeringen, men som lider av dålig ekonomi eftersom nästan ingen längre vill köpa tidningarna eller annonsera i dem.

I praktiken innebär det enorma mediastödet att landets journalister numera livnär sig på att beskatta svenska folket.

- Mångfald av medier i hela landet är centralt i vår demokrati, säger "demokratiministern" Amanda Lind i en kommentar.

Att alla tidningar ägs av samma ägare hotar såklart inte "mångfalden", enligt regeringen. Att alla journalister har samma åsikter men 73 olika kön är den sorts mångfald regeringen är ute efter.

Den bilden bekräftas av konkurrensverket, som väntas godkänna att Bonniers MittMedia i år köper upp ytterligare 29 lokaltidningar, nu inom Hall Media.

Inte så förvånande kanske var det just Bonniers flaggskepp DN som först föreslog att Centerpartiet skulle hugga den borgerliga Alliansen i ryggen och alliera sig med Socialdemokraterna.

De 200 extra skattemiljonerna samt de nya diktatoriska maktbefogenheterna till statsminister Stefan Löfvén hade förstås aldrig tolererats av väljarna om Sverige haft en fri och statligt oberoende media.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.