TREDJE VÄRLDSKRIGET
 

War is a Racket

"Ett meningslöst blodbad"? Kriget är politikens fortsättning med andra medel, och politiken är ekonomins fortsättning med andra medel. Därför är krigspolitiken inte skapad av "naiva politiker", utan av politikernas huvudmän inom affärsvärlden.

I boken War is a Racket skriver generalen Smedley D. Butler III:

"War is a Racket: A Racket is best described as something that is not what it seems to the majority of the people, only a small inside group knows what it is about."

"It is conducted for the benefit of the very few at the expense of the very many. Out of war a few people make huge fortunes."

Jämför detta snart hundraåriga vittnesmål med samtidens typiska politiska analys från höger (här exemplifierat från SwebbTV), där det aldrig finns en riktig motståndare av kött och blod, där det aldrig existerar ekonomisk mekanik, bara inbillade skuggfigurer som "kommunistiska spöken", "kultur/islam", "naiva politiker" och "madness of crowds":

"Sveriges regering, [har] mitt i skenande okontrollerad inflation, gödslat tiotals miljarder kronor på ett krig som ändå inte går att vinna. Det bara dödar en ofantlig mängd unga män, soldater, för ingenting."

"Kriget i Ukraina börjar allt mer likna ett meningslöst blodbad, där Ukraina inte lyckas med nånting, men där hundratusentals unga män, soldater, dör – ”för ingenting”"

När man läser detta är det uppenbarligen meningen att vi ska kasta våra händer i luften och som en köttlös estet säga: "kriget var meningslöst" och "ingen vinner ju på krig!" För en generation som fått större delen av sin samhällsinformation ifrån tv-sporten är detta en utmärkt logik!

"But don't fall for it!"

Det är inte en hög grad av naivitet som kännetecknar våra kära toppolitiker, och liknande ledare, utan en hög grad av psykopati.

Kriget är politikens fortsättning med andra medel, och uppenbarligen är politiken ekonomins fortsättning med andra medel.

När överklassen inte kan sälja sin skit på den fria marknaden kommer politikerna in och tvingar på folk produkterna. Klimatpolitiken och virusen som kallas vacciner är exempel på när politikerna med tvångsmedel överför miljardbelopp från skattebetalarna till överklassen.

Kriget i Ukraina är ingalunda "meningslöst", och ukrainarna som tvingas göra vansinniga anfall WWI-style dör inte "för ingenting", eftersom processen innebär att politikerna överför miljardbelopp från skattebetalarna till överklassen. Specifikt till en familj som äger vapenfabrikerna i Sverige.

Tror ni verkligen att den som nu månad efter månad får miljarder bryr sig om ifall kriget till sist slutar med att Ryssland erövrar några städer där alla talar ryska, eller med att den judiska komikern som leder Ukraina tvingar de ryska separatisterna att börja tala ukrainska och fira jul på fel dag? Förstår ni inte att hela poängen är att få de där miljarderna?

Innan Sveriges regering satte Julian Assange i livstids fängelse utan rättegång för att ha haft sex utan kondom varnade han oss:

"Målet är att använda Afghanistan för att tvätta bort pengar från USA:s och Europas skattebaser, genom Afghanistan och tillbaka i händerna på en transnationell säkerhetselit. Målet är ett oändligt krig, inte ett framgångsrikt krig."

Eskaleringspolitiken

Västpolitiker har under hela kriget påstått att "man är försiktig med stödet till Ukraina så att inte kriget trappas upp". Sanningen är som vanligt inversen av vad politikerna säger: Man är försiktig med stödet så att kriget säkert trappas upp steg för steg, så att det inte blir liksom en stor smäll och sedan är allt över.

Det Väst bedriver i Ukraina är en medveten och noga planerad eskaleringspolitik, en politik som har en ekonomisk logik som går tvärs emot den militära logiken.

För 14 månader sedan skrev Fjällsjö Nyheter: "Det är uppenbart att kollektiva västs militära hjälp till Kiev just nu är noga mätt så att Ukraina ska förlora kriget i en långsam takt."

Allting som hänt sedan dess har bekräftat den analysen. Om det så kallade "världssamfundet" velat att Ukraina skulle vinna kriget hade man ju såklart gett alla vapen på en gång, istället för att först pytsa ut skyddsvästar, sedan pansarskott, därefter artilleri, bandvagnar, följt av stridsvagnar - och kommande - stridsflygplan, långdistansmissiler etc.

Hela poängen med att dela upp stödet i tusen delar är att på så sätt dela upp den ukrainska militärens anfall i tusen delar ("defeat in detail"), så att kriget förlängs så länge som möjligt, så att de ekonomiska vinsterna blir så stora och långvariga som möjligt. Vinsterna går till oligarkerna som kontrollerar politikerna och alla politiska partier som inte i media påstås vara "extrema", "omogna" eller "opålitliga".

I denna process har det varit "England" som gasat på (Boris/Clinton), och "USA" som bromsat (Obama/Trump).

Undantar man farliga populistiska "public enemies" som Trump och deras kriminellt fredliga politik, ser man lätt logiken i gas respektive broms: ju mer man är för krig desto mindre tror man på växthuseffekten, och omvänt.

"De goda" globalisterna vill ge skattemiljarder till överklassen och slå mot medelklassen och underklassen genom Klimatpolitiken, och "de onda" globalisterna vill ge skattemiljarder till överklassen och slå mot medelklassen och underklassen genom Krigspolitiken.

Vinster är fel om man vårdar folk men rätt om man dödar folk?

På den senaste tiden verkar "Sverige" och den internationella "sverigebilden" ha skiftat från "god globalism" till "ond globalism".

Enligt Eurobarometerns opinionsmätning finns det inget land i världen där det så kallade "folkliga stödet" - och därför per mekanik propagandan - för Krigspolitiken är så stor som i Sverige.

Hela 93 procent av Sveriges befolkning är - med Julian Assange's logik - "för ett oändligt krig i Ukraina, som överför pengar från skattebetalarna till överklassen".

I sydslaviska kristna länder som Serbien är stödet som lägst, bara 20 procent, i Frankrike 58 procent, Spanien 60 procent och i Tyskland 62 procent.

Anledningen till den extremt hjärntvättade inställningen i Sverige kanske inte enbart ligger i att den statliga propagandan är så bra, utan också för att oppositionen jobbar för samma gubbe som regeringen. Stalins teori om att Socialdemokraterna är ett fascistparti som jobbar för överklassen har aldrig varit mer uppenbart sann än 2023.

I en kapitalistisk ekonomi uppkommer de flesta krig som ett resultat av privatägda vapenfabriker. I ett land där vanligt folk generellt sett är förbjudna att äga eldhandvapen, är det lagligt för överklassen att äga, tillverka och sälja stridsvagnar, artilleri och stridsflygplan.

Men denna affärsverksamhet är givetvis lönsam bara så länge som nya krig startas. Så medan reklam för alkohol har restriktioner, finns inga restriktioner för krigspropaganda.

Om istället vapenfabrikerna ägdes av staten skulle det inte existera något ekonomiskt incitament för långvariga krig eftersom dessa per mekanik alltid förbrukar stora ekonomiska resurser. Ännu fredligare skulle världen bli om staten dessutom finansierade militären och vapenfabrikerna enbart genom särskilda skatter tagna från överklassen.

Istället för att starta krig så fort det blev ekonomisk kris, skulle det då generellt sett ligga i makthavarnas intresse att göra nedskärningar på krigsindustrin.

Det får anses vara något typiskt svenskt, att vara emot "vinster i vården/skolan etc", men för "vinster i krig".


Denna text är en del av en artikelserie om ett möjligt WW3. Berättelsen startar när USA plötsligt frivilligt lämnar Afghanistan, som är en guldgruva för överklassens krigsindustri, och med ett försök att förklara den ekonomiska mekaniken bakom detta:
"Bli inte förvånade om andra länder börjar kriga och USA sedan kommer in sent i matchen med nya friska krafter. "Allt som händer har hänt förut och kommer att hända igen". Därför att de som planerar de här grejerna är på den mentala nivån."

Del 1: USA lämnar över Afghanistan till våldsamma islamister
Del 2: Preppinghysterin mot Corona
Del 3: Ryssland anfaller Ukraina
Del 4: Ukraina - The Great Reset
Del 5: Så förbereds Tredje världskriget
Del 6: Ryssland mobiliserar
Del 7: "Zelensky försökte starta Tredje världskriget"
Del 8: Limited Hangout
Del 9: Fredsavtalen
Del 10: War is a Racket
Del 11: Tredje världskriget kan ha startat
Del 12: Macron föreslår nytt världskrig
Del 13: Israel allierar sig med Ukraina
Del 14: Terrorattack i Moskva

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.