THE GREAT RESET
 

Ukraina - The Great Reset

EU är största förloraren Det är nu tydligt att Ukrainakriget kombineras med Klimatpolitiken och Coronapolitiken för att radikalt omfördela makten i världen.

Det är uppenbart att kollektiva västs militära hjälp till Kiev just nu är noga mätt så att Ukraina ska förlora kriget i en långsam takt. Inte minst märks detta genom att vapnen Ukraina får mest är "gammal skit". Samtidigt skapas enorma summor pengar (inflation) och ges till den egna överklassen, som använder pengarna för att bygga nya fina vapen åt sig själva.

Ryssland verkar genom sin relativa återhållsamhet vara med på tåget. Exempelvis mobiliserar inte Ryssland utan istället används professionella soldater vars antal räknat i BTG (ca 100 x ca 750) är flera gånger mindre än Ukrainas militär, även om man lägger till ukrainska och tjetjenska folkmiliser.

Enligt en av de högsta ledarna för det "ukrainsk-cypriot-israeliska" regeringspartiet Servant of the People (som är namnet både på komediserien och på partiet som bygger på komediserien) Davyd Arakhamia (aka David Braun) har Ukraina mobiliserat 1 000 000 soldater.

Av någon anledning var det fritt fram för Ryssland att snabbt skapa landbryggan till Krim. Därefter byttes Jomini mot Clauswitz.

Logiken i detta är rimligen att ett långvarigt utnötningskrig spelar i händerna på World Economic Forums "Great Reset", som i korta drag går ut på att minska USA:s makt över världen (inklusive dollarn) och genom Nolltillväxtpolitik göra vanligt folk fattigare och mer beroende av oligarkkontrollerade överstatliga organisationer.

Ärkebiskopen och ambassadören Carlo Maria Viganò varnar för att konflikten är: "en fälla för Ryssland lika mycket som Ukraina, båda används för att tillåta en globalistisk elit att förverkliga sin kriminella komplott [Great Reset]."

Rysslands president Vladimir Putin beskriver istället situationen som ett dragtvång (gå i en fälla för att undvika en större fälla).

Även om World Economic Forum (WEF) har infiltrerat många länders regeringar (och skryter om det) så existerar fortfarande nationella eliter, nationellt kapital, och därför nationella intressen.

Men kampen om nationella intressen måste just nu ske inom ramen som satts upp av männen bakom WEF. Det hela liknar hur Abwehr brukade rigga en spelplan, och sedan låta spelarna spela spelet efter eget huvud (men alltså delvis manipulerade).

Ryssland har enligt "Abwehrs spelplan" fått alternativen att:

1) Anfalla Ukraina 2015 (i enlighet med RAND:s simulering) när Ukraina var mycket svagt, men då å andra sidan överklassen i Ryssland var oerhört sårbar genom sina så kallade "utländska investeringar" (de flesta i England).

2) Vänta till 2022 när Ukraina är starkare militärt, men överklassen fått ytterligare 7 år på sig för förberedelser (skapa ett ryskt SWIFT, gå med i Moskva-patriarkatet, fly till Israel, dricka radioaktivt te - i Ryssland finns valfrihet människorna i Väst saknar).

3) Skjuta upp saken ytterligare tills Ukraina är lika starkt militärt som Ryssland, men å andra sidan den problematiska delen av den ryssländska överklassen är, jaa, "neutraliserad".

Enligt det ryska kommunistpartiets centralkommittés sekreterare Sergei Obukhov finns det omkring 100 000 sådana problematiska familjer i Ryssland, som enligt honom "dammsuger" landet på tillgångar och skickar dem till utlandet. Enligt detta synsätt är Rysslands problem inte längre en handfull oligarker, utan en hel klass som tjänar utländsk makt.

Stormakternas olika inställning till kriget

På detaljnivå är det uppenbart att det är England som är mest pådrivande i att hålla igång kriget. Medan USA styr Ukrainas militär taktiskt genom överbefälhavaren Zaluzhny, styr England den operativt genom presidenten Zelensky (i den välkända andan hindrar man generalerna från att göra sitt jobb).

Brittiska vänstertidningen The Guardian skriver:

"Ukrainska förluster varierar från 600 till 1 000 personer om dagen. Detta är en kolossal minskning av Ukrainas stridsförmåga på grund av det misslyckade försöket från Ukrainas väpnade styrkor att hålla försvaret av Severodonetsk."

"Det totala antalet förluster - mer än 20 000 per månad - väcker frågor om tillståndet för den ukrainska armén om kriget drar ut på tiden till hösten."

Anledningen till oron är att för England är kriget idel vinster: Ärkefienden Ryssland försvagas, de så kallade "ryska" oligarkernas tillgångar kannibaliseras av Englands överklass (logisk slutpunkt för nyttiga idioter), EU (vilket är en förskönande omskrivning för Tyskland och Frankrike) försvagas genom att energipriserna ökar, USA fråntas sin världsvaluta (som faktiskt "stals" från England) osv.

För USA (proper) är kriget bra främst eftersom det försvagar konkurrenten EU. Men samtidigt är ett långt krig riskabelt eftersom det innebär att Ryssland hinner rensa ut "förrädare", gå ur IMF, WTO, WHO, Bologna, "fan och hans moster", och istället alliera sig närmare med USA:s huvudkonkurrent Kina.

I princip realiseras nu många av de krav som det ryska kommunistpartiet, "socialdemokraterna" (haha), et al. krävt i årtionden. Därför ropar "diplomater i USA" (språkrör för oligarker, som Kissinger), NATO:s Stoltenberg m.fl, nu efter ett fredsavtal där Ukraina ger upp delar av sitt land (mot att man i gengäld får fortsätta strävan efter Prometheism: NATO-baser, biolabb, kärnvapen m.m.)

USA är redan på fallrepet ekonomiskt: Kinas "G8" (Kina, Indien, Ryssland, Indonesien, Brasilien, Mexiko, Iran, Turkiet) är nu betydligt större ekonomiskt än USA:s G7 (USA, Storbritannien, Frankrike, Italien, Kanada, Tyskland, Japan). G7:s olagliga sanktioner isolerar därför i första hand G7-länderna själva från världsekonomin, och förstärker den redan svåra ekonomiska situationen (kollaps by design).

Det den intelligentare delen av EU/Tyskland oroar sig för är att "Det internationella samfundet" (England-USA och deras vasallstater) kommer att driva detta krig inte som "krig till den siste ukrainaren", utan "krig till den sista fabriken i EU" (Tyskland).

Därför kan Tyskland/EU bli krigets stora förlorare. EU behöver importerad energi för att hålla igång sina fabriker, och utan energi får man istället för välstånd USA-uppfinningen Nolltillväxt (så kallad "Hållbar utveckling"). Tyskland är därför den stora bromsklossen för att skicka (användbara) vapen till Ukraina. För om inte Tyskland agerar bromskloss, så kan man ju alltid lägga ned sin energikrävande industri och istället odla kålrötter eller nått.

I England anklagar nu det EU-vänliga Labourpartiet det styrande Torypartiet för att "göra Brexit värre" genom att "provocera fram ett handelskrig med EU". Eftersom poängen med Brexit var att USA:s handelskrig mot EU inte skulle drabba England, innebär detta att England nu sluter upp på USA:s lag.

USA vill åt EU, och England vill åt Ryssland, och just nu går man alltså hand i hand. Molnet vid horisonten är de kommande valen i USA, som kan innebära slutet för den impopulära "engelska" teleprompter-regimen ("end of quote").

Det stora hotet mot England och USA är som alltid en ekonomisk allians mellan Kina, Ryssland och EU. Därför måste NATO:s makt över EU stärkas ("ockupationen av Tyskland" etc), eftersom NATO ägs av England och USA.

Dessutom kommer England att ytterligare sära på Tyskland och Ryssland genom att splittra EU och bygga ett nytt alternativt EU i östra Europa (utan Tyskland) vilket kan komma att inkludera Ukraina. Detta "ett-EU-av-villiga-bondeoffer" kommer att bestå av de vanliga "otursamma" länderna vars historia är en aldrig sinande ström av katastrofala krig.

Vilket visar på pilens riktning.

Julian Assange, som fängslats på order av Socialdemokraterna i Sverige, sa 2011: "Målet är att använda Afghanistan för att tvätta bort pengar från USA:s och Europas skattebaser, genom Afghanistan och tillbaka i händerna på en transnationell säkerhetselit. Målet är ett oändligt krig, inte ett framgångsrikt krig."


Denna text är en del av en artikelserie om ett möjligt WW3. Berättelsen startar när USA plötsligt frivilligt lämnar Afghanistan, som är en guldgruva för överklassens krigsindustri, och med ett försök att förklara den ekonomiska mekaniken bakom detta:
"Bli inte förvånade om andra länder börjar kriga och USA sedan kommer in sent i matchen med nya friska krafter. "Allt som händer har hänt förut och kommer att hända igen". Därför att de som planerar de här grejerna är på den mentala nivån."

Del 1: USA lämnar över Afghanistan till våldsamma islamister
Del 2: Preppinghysterin mot Corona
Del 3: Ryssland anfaller Ukraina
Del 4: Ukraina - The Great Reset
Del 5: Så förbereds Tredje världskriget
Del 6: Ryssland mobiliserar
Del 7: "Zelensky försökte starta Tredje världskriget"
Del 8: Limited Hangout
Del 9: Fredsavtalen
Del 10: War is a Racket
Del 11: Tredje världskriget kan ha startat
Del 12: Macron föreslår nytt världskrig
Del 13: Israel allierar sig med Ukraina
Del 14: Terrorattack i Moskva
Del 15: Rysslands kärnvapenövning

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.