CORONA-ANARKIN
 

Tegnells hemliga kunskap

"Rädslan för infektioner är genetisk" Allt fler forskare frågar sig om Folkhälsoinstitutet har hemlig kunskap de inte delar med sig av. Samtidigt tyder allt mer på att gener sannolikt påverkar hur farligt Coronaviruset är för individen som drabbas.

"Vad vet Tegnell som inte vi vet?" frågar sig Expressen i en rubrik. "Flera experter har ifrågasatt Folkhälsomyndighetens taktik för att bekämpa coronaviruset."

I själva verket är det tusentals svenska experter som ifrågasatt Sveriges och Folkhälsomyndighetens hittills helt misslyckade strategi. Sverige har just nu 308 döda i Coronavirusepidemin, medan Finland har 19 döda.

Med sådana siffror är det självklart att alla länder i hela världen också ifrågasätter Sverige och Anders Tegnell. Samtidigt som "journalister" kopplade till den djupa staten sedan ett par veckor tillbaka massproducerar hyllningsartiklar till honom.

Det lätta svaret på frågan är att Tegnell sannolikt bara är en byråkrat som tror vad han blivit utbildad att tro och i övrigt följer regeringens direktiv, och att regeringen i princip också är byråkrater som följer Svenskt näringslivs direktiv. Mycket tyder på detta.

Läser man Anders Tegnells inträdesanförande i Kungliga Krigsvetenskapsakademien får man bilden av en expert som inte verkar ha ändrat sina grundläggande åsikter sedan utbildningstiden i England. Förövrigt det enda land i världen som till en början följde just samma strategi som Sverige.

"Sammanfattningsvis är isolering inte en metod som skulle fungera i dagens samhälle." skriver Anders Tegnell redan 2007.

Ett fantasilöst påstående, med tanke på att Tegnell också skriver i samma artikel att "en internationell samverkan fick stopp på spridningen" av SARS-viruset.

"Internationell samverkan" (mer globalism) är alltså lösningen på globala epidemier, medan exempelvis stängda flygplatser, stängda städer och stängda gränser inte fungerar. Exakt hur denna framgångsrika internationella samverkan fick stopp på smittspridningen av SARS om samverkan inte gick ut på att begränsa människors fysiska resande förklaras förstås inte.

Ideologier fungerar ju som regel bäst på abstrakt nivå, och spricker som troll i ljuset av konkreta detaljer.

Ett mer spännande citat kan hittas i artikelns inledning:

"På samma sätt som rädsla för ormar verkar rädslan för infektioner vara närmast genetiskt betingad."

Om det existerar någon hemlig kunskap i Coronavirusfrågan, är det faktiskt inte svårt att ringa in den. Det är i så fall att Coronaviruset attackerar olika folkgrupper olika hårt, beroende på befolkningens genetiska variationer.

Exempelvis är det känt från tidigare erfarenheter i USA att italienare ofta drabbas hårdare än andra minoriteter av amerikanska farsoter. Hur stor del av detta fenomen som är genetisk och hur stor del som är kulturell är speciellt intressant för uppfinnare av vacciner.

En liknande historia är hur Digerdöden nästan helt sparade Polen och den slaviska befolkningen i södra östtyskland. Men mest känt i Sverige är nog hur liknande smittor dödade en stor del av Sydamerikas urinvånare, i samband med sydeuropéernas hänsynslösa kolonisation av kontinenten.

Eftersom Coronaviruset Covid-19 tros ha smittat människor från djur är det inte otroligt att svenskar, som på grund av det kalla klimatet bott i lag med många olika typer av husdjur under tusentals år, har en större genetisk motståndskraft mot viruset än andra mer urbana folkgrupper.

ACE2 receptorteorin

En ytterligare omständighet som kan tala för att svenskar har en högre tålighet mot viruset än vissa andra grupper, som afrikanska och asiatiska folkgrupper, är den så kallade ACE2 receptorteorin.

Teorin går ut på att antalet ACE2 receptorer i lungorna skiljer sig åt mellan människor av olika kön och etnicitet, och att europeiska kvinnor är bland de bäst anpassade att stå emot Coronaviruset.

Studerar man dödsfallen inom Sverige verkar denna teori stämma. Exempelvis skriver Kristdemokraternas ledare Ebba Busch idag i Aftonbladet att 15 av 100 döda stockholmare är somalier. Detta trots att endast 1 av 100 i Stockholm är somalier. Samtidigt dödas 50 procent fler män än kvinnor i Sverige av Coronaviruset.

Det svenska vänsteretablissemanget gör som vanligt alla i samhället en björntjänst genom enögda förklaringsmodeller som "socioekonomiska faktorer".

Om man studerar dödsfallen i Sverige jämfört med andra länder i Norden ser man också att antalet döda per miljoner invånare sammanfaller med graden av massinvandring från sydländska länder: Sverige 30, Danmark 21, Norge 9, Finland 3.

Som jämförelse har Italien 230, Spanien 221, Frankrike 83, Storbritannien 43, Tyskland 13.

Sammantaget ger sakernas nuvarande tillstånd bilden av att såväl genetiska som kulturella faktorer kan förklara coronavirusets spridningsmönster.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.