SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja

Socialdemokraterna allt mer isolerade En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

Den framstående Sverigedemokraten Mattias Karlsson startar upp en ny konservativ tankesmedja. Tanken är dock att tankesmedjan ska stå partipolitiskt obunden, och förena Moderater, Sverigedemokrater, Kristdemokrater och andra oppositionella.

Oikos samlar redan en bred skara oppositionella.

Ambitionen är stor, men Karlsson har också samlat en bred laguppställning för uppgiften: Förutom Mattias Karlsson har tankesmedjan värvat tänkare som Arvid Hallén som varit ordförande för studentföreningen Heimdal, Naweed Khan som är känd som rådgivare till Englands konservativa regering, norske statsvetaren Asle Toje som är medlem i Norska Nobelkommittén, den cyklande rabbinen och folklivsforskaren Dan Korn, samt den Norrländske filosofen och marxisten Malcolm Kyeyune som bland annat är krönikör på Göteborgs-Posten, Timbro och Fokus.

Tankesmedjans namn kommer att vara Oikos, som betyder hem på grekiska. Namnet har en positiv klang och står i tydlig motsats till det negativa begreppet Oikofobi, som betyder fobi mot hemmet.

Oikofobi var ursprungligen ett begrepp inom psykiatrin men har fått en vidare politisk betydelse genom den brittiske filosofen Roger Scrutons bok England and the Need for Nations.

Typiska Oikofober i svensk politik, och alltså förmodligen motpoler till medarbetarna i den nya tankesmedjan, är Fredrik Reinfeldt med sitt famösa: "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån" och Mona Sahlin med sitt dito: "Jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har Midsommarafton och sådana töntiga saker."

Att tro att tankesmedjan kommer att syssla primärt med teorier om konservativa värderingar är sannolikt ett misstag. Tankesmedjor har som regel en mer konkret funktion. En sådan kan vara att skapa en politisk miljö som medger ett större manöverutrymme för Sverigedemokraterna, borgerliga partier på kommunal nivå samt lokala politiska partier.

Ett sådant arbete innebär inte bara att gödsla terrängen runt om sig med bra idéer, utan kanske framförallt enklare uppgifter som personliga möten och debatter.

I praktiken torde alltså tankesmedjan handla mycket om att kringgå etablissemangets impopulära samtalsbojkott mot SD. Om än med start hela tio år efter att situationen etablerades.

De frågor som borde vara viktigast för tankesmedjan att lösa är: Tryggad nationell suveränitet, en enad och breddad opposition, samt ökad isolering av Socialdemokraterna.

Detta är saker som går att lösa. Frågan är om alla i tankesmedjan är med på ett sådant taktiskt uppdrag, eller väljer att låsa sig vid enskilda moraliska sakfrågor som kan vara fascinerande i sig, men i nuläget saknar funktion som delar av ett större system.

 
LÄS MER
 

►Konservativt block bildat i Norrland

►Väljarna har störst förtroende för Jimmie Åkesson

►SD är största parti enligt SVT

►SD har gått om S

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt.

 
SUVERÄNITET
 

Svenska staten förlorar halva Lappland Girjas sameby söder om Kiruna får upplåta småviltsjakt och fiske på sitt område utan markägaren statens samtycke.

 
VALET I USA
 

Blir USA kommunistiskt? Många tror att Joe Bidens valkampanj är på väg att krascha.

 
FALSKA NYHETER
 

Vulkaner ger värmerekord på Antarktis SVT, TV4, Expressen, Aftonbladet och många andra medier lurar sina läsare när de mörkar att värmerekordet på Antarktis sker i ett område med stor vulkanisk aktivitet.

 
TERRORISM
 

Glöm aldrig att regeringen finansierar terrorism i Syrien Debatten om "IS-återvändare" måste inkludera omständigheten att Sveriges regering under åratal stöttat "svenskarnas" krig mot Syriens regering.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.