TREDJE VÄRLDSKRIGET
 

Fredsavtalen

"Fred var mycket nära" Planen var att kriget i Ukraina bara skulle vara en månad, därefter skulle Ukraina förklaras vara "permanent neutralt". Men kriget har förlängts av "vissa Nato-medlemmar" som vill ha med Ukraina i NATO.

Fredsavtalen mellan Ryssland och Ukraina har varit kända underjordiskt sedan de skapades i början av förra året, utan att rapporteras av media, och av "anledningar" har de som vetat inte velat att andra ska veta.

Nu har dock Rysslands president Putin offentliggjort det viktigaste avtalet, kallat Istanbul Treaty (egentligen Treaty on Permanent Neutrality and Security Guarantees of Ukraine).

Offentliggörandet av fredsavtalet görs sannolikt som en charmoffensiv gentemot länder i Tredje världen, som sett som en enhet stödjer Ryssland och Kina mot det så kallade "världssamfundet" (USA-England och deras vasallstater).

Bakgrunden är det pågående utvidgandet av anti-imperialistiska samarbetsorganisationer som exempelvis BRICS. Ryssland ser framförallt politiska fördelar med en utökning av samarbetsorganisationerna, samtidigt som Kinas beslut främst grundas på ekonomiska hänsyn (Nalle Puh betalar).

Fredssamtalen i Gomel

Historien om fredsavtalen börjar den 28 februari 2022 då fredsförhandlingar hölls i Gomel i Vitryssland. Dessa fredsförhandlingarna är framförallt kända för att Ukraina olagligt avrättade sin egen fredsförhandlare Denys Kirieiev.

Kirieiev arbetade som bankir åt bland andra USA:s tredje största bank Citibank - kända för att hjälpa maffior som exempelvis japanska Yakuza, samtidigt som man stänger bankkonton för lagliga företag som säljer vapen till vanligt folk. Citibank ägs som allt annat viktigt i Väst av männen bakom Vanguard och BlackRock.

Fredsförhandlaren Kirieiev kallades den 5 mars 2022 till ett möte av "Ukrainas" (snarare CIA:s) civila säkerhetstjänst SBU och mördades i en bil och dumpades sedan med ett skotthål i huvudet på en trottoar i Kiev. Enligt den militära underrättelsetjänsten GUR samt president Zelensky var dock Kirieiev "en hjälte som dött i kampen för att skydda Ukraina", och mordet på fredsförhandlaren var "en kommunikationsmiss" (GUR styrs i sin tur av hökar som USA anser är "mer intresserade av att skada Ryssland än att vinna kriget").

Logiken i detta: olika maffiagrupper styr Ukraina, och har gjort det sedan Sovjetkommunismen föll. Maffior agerar som maffior brukar göra, vilket fått folkmängden i Ukraina att minska från 50 miljoner till 20 miljoner. Det vanligt folk har att välja på i valen har brukat vara en snäll maffiakung som är kristen och tycker det är fel att sälja knark till barn, och en maffiakung som har mer gränslösa idéer (detta var innan alla populära partier förbjöds).

Om man i Väst vill skylla maffiaväldet i Ukraina på Sovjetkommunismen ligger närmast till hands att skylla på ukrainaren Brezjnev (specifikt på Brezjnevs spionchef Andropov, "Brezjnevs Dniepropetrovsk maffia" och inte minst på "Brezjnevs socialdemokrater" som utbildades på CIA-styrda universitet i USA, precis som statsministerparet i Sverige som överförde den ekonomiska makten från staten till bankerna, och sålde ut de statliga företagen till utländsk makt).

Vidare var det ukrainaren Chrusjtjov som förde Brezjnev till makten, och ukrainaren Kaganovich som förde Chrusjtjov till makten. Vill man säga något bra om Brezjnev kan man säga att han var andra generationens kommunistledare och därmed per mekanik en klassisk "alfa" i betydelsen "slicka uppåt sparka nedåt". Mot sig i maktspelet hade han den äldre generationen bolsjeviker som Lenin, Stalin, Trotsky, Zhdanov, Malenkov, Beria, Kosygin - alla egensinnade underbarn av personlighetstypen "galet geni".

Ett dåligt förstått mål för USA med kriget är faktiskt att göra sig av med alla ukrainska maffiaoligarker, eftersom dessa representerar det nationella kapitalet och därmed nationell suveränitet, och samtidigt överföra allt ägande i Ukraina till oligarkerna i USA (under täckmantel av Vanguard, BlackRock mfl). Det som nu händer är uppenbarligen ett sorts "Rosornas krig" där statskupper och inbördeskrig leder till att maffiakungarna en efter en dödas, fängslas eller fördrivs, tills dess att det nationella intresset slutat att existera.

Istanbul I och II

Under överinseende av Turkiets president Erdogan och oljemagnaten Roman Abramovitj undertecknades den 29 mars ett fredsavtal i Istanbul av fredsförhandlarna från Ukraina och Ryssland. I stort gick avtalet ut på att Krim skulle tillfalla Ryssland, Ukraina skulle bli neutralt och konflikten mellan huvudstaden Kiev och Ukrainas ekonomiska huvudstad Donetsk skulle frysas och lösa internt.

Redan under fredsförhandlingarna gick dock Buchas borgmästare ut i media och hävdade att "Ryssland för ett terrorkrig mot civila". Den 1 april började ryska styrkor i enlighet med fredsavtalet att dra sig tillbaka från Kiev, och engelskutbildade ukrainska nazister intog då Kievs förstad Bucha och gick från hus till hus i jakt på förrädare, och hör och häpna man hittade massvis av döda civila ("som nazisternas brott under Andra världskriget", enligt borgmästaren). Den 7 mars anlände Englands ledare Boris Johnson till Kiev och sa nej till fredsavtalet, bland annat hänvisades till "Bucha-massakern".

"Fred var mycket nära vid samtalen i Istanbul. Vi var väldigt hoppfulla. Men vid mötet med Natos utrikesministrar insåg jag att konflikten kommer att dra ut på tiden eftersom vissa Nato-medlemmar inte vill att den ska ta slut."
-Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu

Anledningen till att Turkiet inte släpper in Sverige i USA:s anfallsallians NATO:

1) Turkiet anser sig vara motarbetade av USA genom USA:s olagliga invasion av Syrien till stöd för PKK, CIA:s kuppförsök mot Erdogan, USA:s islamistiska terrorgrupp FETO, påstått konstgjorda jordbävningar m.m.

2) Sverige vill gå med i NATO för att kriga mot Ryssland, men Turkiet behöver Ryssland som motvikt mot USA.

3) Sveriges stöd till terroristgrupper är inte det viktiga för Turkiet men en intelligent paketering eftersom den destabiliserar Sverige.

Ett nytt liknande fredsavtal undertecknades i Istanbul den 15 april, alltså efter journalistarméns krigsrop om nazistliknande massakrer på civila som upptäckts av nazister när dessa jagade civila. Fredsavtalet visade sig dock vara impopulärt inte bara i England och bland journalister. I Ryssland anklagade kända opinionsbildare fredsförhandlaren för förräderi, och många parlamentariker var helt emot att ge upp sex ukrainska provinser inklusive landbryggan till Krim.

Ukrainas strategi var nu att Ryssland skulle följa fredsavtalet och alltså dra tillbaka sina trupper även ifrån provinserna i söder, varefter Ukraina skulle använda journalistarmén och Bucha för att i enlighet med instruktioner från England fortsätta kriget och beskriva tillbakadragandet som segrar på slagfältet. Denna strategi misslyckades dock, främst på grund av att journalisternas massiva krigspropaganda avslöjade agendan, och i stället för att dra tillbaka sina styrkor rensade Ryssland Mariupol från "Dniepropetrovsk-maffians" nazister och annekterade de fyra sydliga provinserna.

"Efter att vi drog bort våra trupper från Kiev – som vi hade lovat att göra – slängde myndigheterna i Kiev fredsavtalet i historiens soptunna. De övergav allt."
-Rysslands president Vladimir Putin

Controlled defeat

Vitrysslands president Alexander "jag-är-hellre-diktator-än-bög" Lukasjenko (som är känd för sin frispråkighet) har gett en annan version av fredsförhandlingarna. Enligt honom finns en maktgrupp i Ryssland som vill ha fred till varje pris, och som därför förespråkar ett "kontrollerat nederlag".

Modellen för detta fredsavtal är uppenbarligen fredsavtalet efter Israels och Egyptens krig 1973 (Yom Kippur), skapat av Kissinger (en proxy för Rockefeller). Som alla vet vann Israel kriget, eftersom fredsavtalet medvetet fördröjdes flera år så att folk inte skulle förstå att Israel förlorade kriget, och två tredjedelar av sitt territorium (Sinai).

Av en händelse råkar förespråkarna av denna smarta fredsplan ha ett speciellt intresse för just israelisk historia.

Enligt Lukasjenko (men förnekat av Putins talesperson Peskov), fanns innan annekteringarna ett fredsförslag om att Ryssland skulle hyra omtvistade provinser (inklusive Krim) ett antal år, och sedan lämna tillbaka dem till Ukraina när folk glömt kriget. Detta förutsätter givetvis att den politiska situationen då förändrats i Ryssland, till förmån för "experterna på Israels historia".

Minsk-avtalen

Efter de misslyckade Minsk-avtalen, som Västpolitikerna nyligen skrattade åt i TV och kallade ett lurigt trick, och Istanbul-avtalen som i praktiken användes för att lura Ryssland, finns nu en dominerande inställning i Ryssland att ett fungerande fredsavtal är omöjligt att skapa och att en sorts villkorslös kapitulation är den enda verkliga lösningen på kriget.

Det finns naturligtvis ett visst fog för denna inställning, även om den inte är helt rätt. Politiker i Västvärlden är handplockade för att de är mästare på att lura och bedra, de är psykopater som gör vad som helst för egen vinning, och saknar egentlig kompetens, och deras tolkning av Minsk-avtalen avspeglas i detta faktum.

Om Rockefeller-politiker som Trump och Poroshenko inte bytts ut mot "engelska" komiker som Biden och Zelensky hade Minsk-avtalen fortsatt att fungera som tänkt, dvs som ändlösa diskussioner.

Istället för ändlösa diskussioner öppnar sig nu möjligheten för ett ändlöst krig. USA:s återhållsamhet med industrikapacitet och annat och det faktum att Ryssland bara mobiliserat 1 procent av sin militära kapacitet bäddar för detta som ett sorts "best case scenario", där det globala resultatet är att EU:s ekonomi förstörs innan nästa USA-virus rymmer från labbet.

NATO - Den slutgiltiga lösningen

I värsta fall får länder som England, Sverige och Polen som de vill, dvs problemet överklassen ser med att "befolkningen exploderar" löses genom att befolkningen bombas i ett nytt NATO-krig, som lätt kan utvecklas till ett kärnvapenkrig (precis som Coronaviruset kommer kriget antagligen att påstås vara orsakat av Klimatet och bra för Klimatet).

För att förstå mekaniken i hur detta krig kan komma tillstånd måste man först veta om tre myter om NATO:

1) NATO är inte allians av likvärdiga medlemmar, utan styrs formellt av USA och England (politiker och journalister undanhåller denna information från medborgarna). Detta är anledningen till att Frankrike och Tyskland vill skapa en EU-armé, som ska kontrolleras av Frankrike och Tyskland (mest av Frankrike, men en EU-armé skulle i praktiken häva USA:s "ockupation" av Tyskland).

2) NATO är inte en försvarsallians, utan en anfallsallians. Den så omtalade "artikel 5" har i verkligheten aldrig använts. Alla krig NATO deltagit i har man själva startat, som exempelvis NATO:s krig mot Serbien, NATO:s krig mot Irak och NATO:s krig mot Libyen.

3) NATO är inte stängd för medlemskap för länder i konflikt med andra länder, exempelvis Ukraina. Någon sådan regel finns egentligen inte, och det bevisas av att länder som England, Västtyskland, Spanien, Grekland och Turkiet inte haft några problem att bli medlemmar i NATO.

I ett ögonblick som är lägligt för politikerna kommer de att sluta tro på myterna om NATO, och då öppnar sig avgrunden för de som litat på politikerna.


Denna text är en del av en artikelserie om ett möjligt WW3. Berättelsen startar när USA plötsligt frivilligt lämnar Afghanistan, som är en guldgruva för överklassens krigsindustri, och med ett försök att förklara den ekonomiska mekaniken bakom detta:
"Bli inte förvånade om andra länder börjar kriga och USA sedan kommer in sent i matchen med nya friska krafter. "Allt som händer har hänt förut och kommer att hända igen". Därför att de som planerar de här grejerna är på den mentala nivån."

Del 1: USA lämnar över Afghanistan till våldsamma islamister
Del 2: Preppinghysterin mot Corona
Del 3: Ryssland anfaller Ukraina
Del 4: Ukraina - The Great Reset
Del 5: Så förbereds Tredje världskriget
Del 6: Ryssland mobiliserar
Del 7: "Zelensky försökte starta Tredje världskriget"
Del 8: Limited Hangout
Del 9: Fredsavtalen
Del 10: War is a Racket
Del 11: Tredje världskriget kan ha startat
Del 12: Macron föreslår nytt världskrig
Del 13: Israel allierar sig med Ukraina
Del 14: Terrorattack i Moskva

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.