TREDJE VÄRLDSKRIGET
 

Krig och propaganda

Journalisternas jobb är att luras Ska muslimer ha fred med Israel eller ska muslimer kriga mot Israel? Samma tal av "Sveriges största UFC-stjärna" framställs helt olika i Sverige och Ryssland och sammanfaller såklart helt med respektive regims politik.

Khamzat Chimaev är medborgare i Ryssland och kom som tonåring till Sverige från Tjetjenien tillsammans med sin mamma och syskon, och lyftes tidigt fram av SVT som "Sveriges största UFC-stjärna". Men efter att inte ha passat in i den svenska åsiktskorridoren utvandrade Chimaev tidigare i år till Förenade Arabemiraten. Bland annat vägrade myndigheterna i Sverige flera gånger att ge honom medborgarskap, sannolikt eftersom han inte lät sig användas av Sverige i den anti-ryska propaganda som riktas mot Tjetjeniens president Kadyrov.

Efter en vinstmatch i UFC 294 i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi ger Aftonbladet och Russia Today sina läsare totalt motsatta bilder av vad Chimaev sa i sitt tacktal efter vinsten mot den tidigare UFC-mästaren Kamaru Usman. Vem tror ni det är som försöker lura sina läsare?

Så programmerar journalisterna sina läsare

Kom först ihåg vad Churchill sa: "Det finns ingen allmän opinion, bara medias åsikter" och Spengler: "Pressen är idag en armé med noggrant organiserade vapen och vapengrenar, med journalister som officerare och läsarna som soldater. Som i varje armé lyder soldaten blint, och krigsmål och operationsplaner förändras utan hans vetskap. Läsaren varken känner till, eller får veta, i vilka syften han används, eller ens vilken roll han ska spela. En mer skrämmande karikatyr av tankefrihet går inte att föreställa sig. Förr vågade en man inte tänka fritt. Nu vågar han, men kan inte."

Tänk på detta när ni läser nyheterna nedan.

Aftonbladet: "Efter segern passade Chimaev på att skicka en hälsning till omvärlden. Han manade till fred med tanke på alla konflikter som pågår. "Ni vet vad som händer i världen just nu. Jag var inte glad i buren när jag fajtades. När barn dör är det svårt", säger han. "Muslim, kristen eller jude, det spelar ingen roll. Snälla hörni, var tillsammans så att vi kan leva i världen. Låt oss vara glada."

Men medan Aftonbladets nyhet handlar om att Chimaev (på engelska) sagt att muslimer och judar ska vara vänner, handlar Russia Todays nyhet om samma händelse om den direkta motsatsen, att Chimaev (på tjetjenska) sagt att han vill hjälpa muslimerna att kriga mot Israel:

Russia Today: "I ett känslosamt tal efter sin seger mot den tidigare UFC-welterviktsmästaren Kamaru Usman, tog Chimaev, 29, upp situationen med flera konflikter som rasar i världen. "Grabbar, ni vet vad som händer i världen just nu. Jag var inte glad i burkampen den här veckan och att se barn dö, säger Chimaev, som också går under smeknamnet Borz. Fightern, som immigrerade till Sverige 2013 och för närvarande representerar UAE, tackade Tjetjenien och bytte till sitt modersmål för att tilltala Kadyrov. "Med ditt stöd är det inte ett problem för mig att slåss i oktagonen, och om du ger mig tillåtelse - jag svär - kommer jag att vara den första att resa dit. Jag ber dig, ge mig ett vapen och låt mig gå och slåss för Palestina, säger Chimaev".

Russia Today är censurerad i Sverige, eftersom makthavarna vill kunna ljuga oemotsagt.

En sportsida översätter tjetjenskan mer utförligt: "Om Allah tillåter mig, Jag svär till Allah, jag kommer att åka dit som den första personen. Vid Allah, ge mig ett gevär och låt mig åka till Palestina. Låt Allah vara nöjd med dig. Jag svär till Allah, jag har inte fostrats till att vara här inne i shorts. Känner ni tjetjener inte till hjärtat vi har i vår kropp? Om jag får tillåtelse att kämpa för Allah, är jag redo att dö för honom. Jag är inte lika orolig för att dö som jag är orolig för mina muslimska bröder."

Ett script injiceras i hjärnan

Det Aftonlögnens "journalist" verkar göra här är att använda sig av det välanvända scriptet "demonstration mot rasism" (vilken är den typiska rubriken i "svensk" media när exempelvis migranter mördat någon svensk så brutalt att "journalisterna" inte kan ignorera nyheten, utan istället försöker invertera verkligheten).

Ett aktuellt exempel på denna propaganda-teknik såg vi nyligen när den verkliga nyheten var att Israel avskaffat krigets lagar och dödade hundratals barn i Gaza, vilket naturligtvis gjorde många palestinier rasande, och SVT:s rubrik inverterade verkligheten: "Svenska Palestinaaktivisten: Judar har mina djupaste sympatier - viktigt att vi protesterar mot rasismen".

Ser du hur "journalisternas" jobb är att försöka få dig att uppfatta verkligheten precis tvärtom mot vad den är? Det är det här de har betalt för att göra.

Jämför man Aftonbladets och Russia Todays "nyheter" ser man att Spengler hade rätt: "Journalister är officerare och läsarna är soldater". Detta betyder att den media du väljer att läsa kommer att skapa din verklighetsuppfattning, och att "journalisternas" jobb är att styra dina beslut - inklusive i "de demokratiska valen" - genom en påverkansoperation som inkluderar både logiska och emotionella argument.

Att förstå och acceptera verkligheten

Det ingen annan än Fjällsjö Nyheter kommer att berätta för dig är att precis som kriget är politikens fortsättning med andra medel, så är politiken ekonomins fortsättning med andra medel. Bråket om gasfältet i havet utanför Gazaremsan, Ukrainas avvisande av EU:s handelsavtal, USA:s ekonomiska krig mot EU i form av så kallade "sanktioner mot Ryssland" etc, det är sådana konflikter i den ekonomiska dimensionen som motiverar dess oligarker att uppmana politikerna att ta de beslut som skapar krigen.

För att få politikerna och vanligt folk att lyda blint skapar oligarkerna i den verkliga ekonomiska dimensionen en påhittad politisk dimension bestående av ideologier och reformerade uråldriga religioner, vilka i allmänhet enbart syftar till att vilseleda om oligarkernas egentliga mål, som är av ekonomisk natur. I den för medvetandet lägsta dimensionen, krigets dimension, skapas ännu mer stolliga idéer, i stil med "goda vs onda", "arier/judar vs djur", "riddaridealet" etc, ett fenomen som naturligtvis är en direkt avspegling av IQ-skillnaderna mellan personalen i de tre dimensionerna ekonomi -> politik -> krig.

Det mest fruktansvärda är hur svårt det är för vanligt folk att agera utifrån den "verkliga" världen. Att en människa i det belägrade Gaza, eller för den delen i den israeliska armén, plötsligt skulle ta avstånd från hela den politiska/religiösa dimensionen och säga att "men hela den här konflikten baserar sig ju egentligen på mekanisk ekonomi", vore helt "autistiskt", och skulle antagligen snabbt leda till social utstötning och döden.

Det mest "lyckade" exemplet på ett sådant val kan sägas vara Sokrates, som slutade att vara soldat och istället valde livet som utvecklingsstörd luffare, tills dess att politikerna förutsägbart tvingade honom att dricka gift. Jämför graden av "genialitet" hos denne "iranske påverkansagent" med en senare iransk idé, Taqiyya, som kanske kan anses aktuell.

Precis som Chimaev i buren behöver de allra flesta människor agera inom sin egen dimension, "the world that has been pulled over your eyes to blind you from the truth", en falsk verklighet som likt i Matrix styrs av falska naturlagar, "some of the rules can be bent, other rules can be broken". De rödpillrades enda chans till framgång är att rödpillra fler människor än reaktionen förstör, och samtidigt fortsätta det sociala spelet och vinna det genom att bryta och bända reglerna när detta är fördelaktigt.

I den för Västerlandet typiska enfaldiga andan av "fransk glöd" baktalas Taqiyya, liksom alla andra iranska idéer som inte kallas grekiska. Detta trots att hela den "kristna västerländska civilisationen" är ett resultat av att just denna teknik användes i ett kritisk skede: "Sannerligen säger jag dig: I denna natt, förrän hanen har galit, skall du tre gånger förneka mig."

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.