POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer

"Kriminella med legitimitet" Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren". Vänsterpolitiken ställs på sin spets när den möter det nya grova förnedringsvåldet.

Foto: Polisen/Lars Hedelin/Koyos CC BY-SA 2.5/Pixabay

Polisens nya syn på kriminella som offer får kritik.

Efter Socialdemokraternas hårt kritiserade kupp mot Polisen efter maktövertagandet 2014 har de flesta polischefer i landet bytts ut mot Socialdemokrater och andra vänsteraktivister. Resultatet har inte låtit vänta på sig. Problemet är inte bara kaos i organisationen, utan att värderingarna har vänts upp och ned.

I enlighet med de politiska vänsterteorierna arbetar nu Polisen utifrån uppfattningen att brottslingarna är de största offren. Därför låter man ofta bli att ingripa mot vardagskriminaliteten.

I November uppmärksammade samhällsengerade medborgare att polischefer och åklagare i Malmö bjöd grova kriminella på pizzor. Inför middagsbjudningen hade Polisen sökt efter "kriminella med legitimitet":

- Någon som man lyssnar på, och som kan sprida vårt budskap vidare. Det behöver inte vara de mest våldsamma, eller någon ledare, som kommer. Bara de har legitimitet och att andra lyssnar när de snackar, förklarar Glen Sjögren som är kommunpolis i Rosengård och koordinator för vänsterkampanjen "Sluta skjut".

Nu uppmärksammas att f.d dagisfröken Carin Götblad, som trots att hon saknar polisutbildning blivit usedd till Socialdemokratisk regionpolischef för Polisregion Mitt, också jobbar utifrån denna vänsterpolitik. Götblad, som radiopratat om att hennes mål är att bekämpa "orättvisor", avslöjar i en ny intervju att Polisen ser rånare som offer.

Med "offer" menas exempelvis det tiotalet kriminella ungdomar i Göteborg som nyligen förnedringsrånade en 18-åring på allt utom mannens kalsonger och skar av honom örat.

I en krönika på tankesmedjan Timbro om "Den humanitära stormaktens nedgång och fall" satte marxisten och Umeåsonen Malcom Kyeyune ord på det obeskrivbara:

- Dessa saker händer i länder som är på väg mot etniska konflikter, i vissa fall rena inbördeskrig, men i Sverige låtsas vi som att vi inte förstår vad något av detta betyder.

- Det här är en ohållbar situation landet befinner sig i ... man kan inte ha gäng som skär av öronen på tonåringar särskilt länge utan att det leder till seriöst etniskt våld åt andra hållet - det krävs inte så många avskurna öron innan folk blir avtrubbade nog att inte längre bry sig om vad som händer med gärningsmännen.

Polisens dysfunktionella inställning till kriminalitet har även mötts av hård kritik från borgerliga skribenter som journalisten och debattören Thomas Gür, som är verksam i medborgarrättsorganisationen Centrum för rättvisa:

- Om en polischef ser gärningsmän och brottslingar som offer ... då är inte bara barnrånare och barnrån ett problem, utan också den ordningsmakt som skall hålla efter barnrånen.

Någon som inte håller med om att Polisen är en del av problemet är Sveriges rikspolischef, Anders Thornberg. Thornberg verkar dela vänsteråsikten att brottslingarna ska ses som offer. Enligt Thornberg är problemet i Sverige att brottslingarna "känner att de inte har någon framtid".

Eftersom Polisen enligt rikspolischefen ser redan på 7-åringar vilka som blir kriminella ligger lösningarna enligt honom i mer massövervakning, och ansvaret för att stoppa den ökande brottsligheten faller på vänsterlärarna i skolan.

- Det går inte en dag utan att man får bevis på varför polisen är i fritt fall som alla andra så kallade myndigheter. När jag var barn och ung på 1950-70 talet hade man respekt för polisen men idag är de inte mycket att ha respekt för. Det finns garanterat undantag men de blir alltmer sällsynta, kommenterar en medborgare på sociala medier.

Regionpolischefen Carin Götblad var även inblandad i det kvinnliga polischefsdramat som utspelade sig i Polisregion Mitt 2017. Enligt uppgifter hade polisområdeschefen Lena Tysk känt sig pressad av regionpolischefen Carin Götblad, och då hotat Salas polischef Agneta Kumlin med orden "har du sagt det här i media är du död".

Enligt åklagaren hotade den senare helt frikända polischefen Tysk med att förstöra karriären för sin underlydande polischef Agneta Kumlin, just eftersom denna ska ha kritiserat "polisens omorganisation". En förskönande omskrivning för Socialdemokraternas omorganisation/kupp mot polismakten.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.