CORONA-ANARKIN
 

Nytt coronadödsrekord idag

185 döda på en dag Trots att toppen vid två tillfällen påståtts vara nådd slogs idag nytt dödsrekord i Sverige. Fler människor dog av Coronaviruset idag i Sverige, än vad det gjort sammanlagt i många grannländer.

Bild: Pixabay/Fjällsjö Nyheter

Om målet hade varit att så få svenskar som möjligt ska dö hade coronapolitiken kallats misslyckad.

I Finland har 141 människor dött av Coronaepidemin, sammanlagt. I Norge har 182 människor dött, sammanlagt. I Sverige dog 185 människor bara idag. Sammanlagt har nu omkring 1 800 människor dödats i Sverige av coronaviruset Covid-19.

Att så många fler människor dör i Sverige än i grannländerna beror på att den svenska S-regeringen prioriterar ekonomin före människors hälsa. Därför har regeringen inte stängt ned samhället lika mycket som gjorts i exempelvis Norge och Finland.

"Jag uppfattar att strategin från Folkhälsomyndigheten är att vi ska uppnå flockimmunitet, att så många som möjligt ska smittas och därmed bli immuna, utan att bli svårt sjuka. Det gäller dock att sträcka ut infektionsförloppet och kapa toppen på antalet som blir sjuka samtidigt, för att underlätta vårdens arbete", sade den tidigare statsepidemiologen Annika Linde den 15 Mars.

"Det vore jättebra om yngre människor hyfsat snabbt, men i lugn och ro, gick igenom den här infektionen och blev immuna", sade smittskyddsläkaren i Norrbotten Anders Nystedt i början av April.

Det nya dödsrekordet i Sverige kommer en knapp vecka efter att Folkhälsomyndigheten återigen deklarerat att "toppen är nådd". Det är andra gången så sker, första gången toppen påstods vara nådd var förra månaden.

Världshälsoorganisationen (WHO) drev till en början en liknande strategi mot Coronaviruset som Sverige gör, men ändrade sig snabbt. Nu går WHO-chefen ut och varnar för att virusepidemin kommer att bli värre:

- Lita på oss, det värsta har inte kommit ännu.

– Detta är ett virus som många ännu inte förstår sig på. Många länder drog fel slutsatser för att de inte förstod det och hamnade i problem, säger WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ungefär hälften av de som dog idag var stockholmare. Västra Götaland, Västmanland och Skåne är de enda övriga regioner som har fler än tio döda idag. I Norrland, som är ungefär hälften så stort som Region Stockholm befolkningsmässigt, dog idag 10 personer.

Globalt sett ligger genomsnittet på antal smittade på omkring 3 procent, men i Stockholm är det enligt Folkhälsomyndigheten omkring 30 procent som blivit smittade.

 
NATIONERNAS EU
 

Val till EU EU-valet handlar i år om vänsterextremism eller demokrati.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.