THE GREAT RESET
 

Ryssland mobiliserar

"Detta är inte en bluff" Idag tas ett stort kliv mot ett nytt världskrig genom att även Ryssland mobiliserar sin militär.

Världskrig har tidigare framgångsrikt använts som metod för att uppnå två syften: Dels som "ekonomiskt preventivkrig" (James Baker, Der Spiegel, 1992) och dels som den ekonomiska elitens "slutgiltiga lösning" (Great Reset) på en tillsynes olöslig ekonomisk kris (orsakad av pyramidspel).

Dessutom sänker världskrig Jordens befolkning, vilket är det enda dagens så kallade "miljövänner" och "medicinska experter" bryr sig om (i synnerhet, har det visat sig, de som är både miljövänner och experter på virus).

En skillnad från tidigare världskrig blir att nu ska Sverige vara med. Det har den icke folkvalda snabbt avsatta och sedan omedelbart bortröstade kvinnliga statsministern bestämt. På ett möte i Finland med Wallenberg.

Men det var förstås den icke folkvalda kvinnliga avsatta bortröstade statsministern som bestämde allt helt själv, i jämställd anda. Inte Wallenberg, och inte hennes man, Wallenberg-professorn. Minst av allt var det Socialdemokratiska arbetarpartiet och dess medlemmar. De hade inget att säga till om.

Har ni hört folk säga (av någon anledning sägs det alltid med en pipig röst): "Jag tycker det är synd att vi inte fick en kvinnlig statsminister"? Det är ju nämligen så att beslutsfattandet sker på ett helt annat sätt, med en kvinnlig kartongfigur vid rodret (på ett hotell, istället för i bastun).

Är krig matematik?

Rysslands president Vladimir Putin:

"I enlighet med de federala lagarna av den 31 maj 1996 nr 61-FZ "Om Försvaret", av den 26 februari 1997 nr 31-FZ "Om mobiliseringsträning och mobilisering i Ryska federationen", och av den 28 mars 1998 nr 53-Federal lag "Om militärtjänst och militärtjänst". Jag bestämmer:"

"Att tillkännage partiell mobilisering i Ryska federationen från den 21 september 2022."

"Vårt land har olika sätt att förstöra ... Vi kommer säkerligen att använda alla tillgängliga medel. Detta är inte en bluff."

Dekretet har redan undertecknats och träder i kraft idag.

Från det ögonblick som mobiliseringen tillkännagivits är medborgare som är registrerade hos militären förbjudna att lämna sin bostadsort såvida inte militärkommissariaten godkänner detta.

Medborgare i Ryska federationen som kallas till militärtjänst genom mobilisering får samma status och lönenivå som militär personal som tjänstgör i Ryska federationens väpnade styrkor enligt ett kontrakt. Dessutom stop-lossas samtliga, oavsett ursprunglig kontraktslängd.

Först och främst kommer de som tjänstgjort i militären och är i reserv och har militärtekniska specialiteter viktiga för militären att mobiliseras.

Detta har beräknats vara omkring 300 000, vilket är drygt 1 procent av den totala mobiliseringsresursen på 25 miljoner, och tredubblar antalet ryska soldater i Ukraina till ca 450 000 (ej medräknat folkrepublikernas mobilisering av ukrainska/fd ukrainska medborgare).

Denna (första) partiella mobilisering minskar nu Ukrainas numerära övertag till ca 2:1. Dock är Rysslands soldater, till skillnad från Ukrainas, fortfarande till sin helhet mer eller mindre professionella, vilket borde ge 5-10 dödade ukrainska soldater på varje dödad rysk soldat.

Exploderar befolkningen?

Lägg till detta Ukrainas katastrofala demografiska situation: När Ukraina var en del av Sovjetunionen hade det en befolkning på över 50 miljoner. Sedan kommunismens fall minskar Ukrainas befolkning med 300 000 medborgare per år, av "naturliga orsaker" (dubbelt så många gamla dör jämfört med hur många som föds). Vilket redan innan statskuppen 2014 slagit ned folkmängden till ca 45 miljoner.

Efter att Krim och landets största stad Donetsk lämnat tillsammans med det gigantiska industriområdet i Donbass var siffran nere på ca 40 miljoner. Därefter påstås över 5 miljoner ha flytt till EU, och ett antal miljoner till Ryssland. Detta gör att Ukraina nu är nere på under 35 miljoner.

[EDIT: efter annekteringar runt 30 miljoner. Enligt den före detta ukrainska parlamentsledamoten Oleg Tsarev och den nuvarande talmannen för det ryska parlamentet Vyacheslav Volodin är Ukrainas folkmängd just nu nere på 28 miljoner: "Sedan 2014 har Ukraina förlorat 53,7 % av sin befolkning. För Washington och Bryssel är dess medborgare förbrukningsmaterial: Kriget till den sista ukrainaren tar hundratals liv varje dag. Kievregimen leder Ukraina till dess fullständiga försvinnande."]

SVT skriver att "ett långt krig är dåligt för Ryssland". Översatt betyder detta att England/USA vill ha ett långt krig och att alla i Sverige också bör sträva efter det. Men hur långt krig vill SVT ha, när ett hundraårigt krig skulle minska Ukrainas befolkning till noll, utan att ryssarna behöver skjuta ett enda skott?

Kanske är SVT:s logiska slutpunkt kärnvapen? Kärnvapenkrig skulle ju vara "dåligt för Ryssland" enligt NATO:s ledare, som är ekonom.

Kärnvapen - medveten attack eller false flag?

Samtidigt med mobiliseringarna tillkännages planer på att hålla folkomröstningar om anslutning till Ryssland i de ukrainska utbrytarrepublikerna och i de av Ryssland ockuperade regionerna.

En omständighet som, om valresultatet blir som beställaren önskar, kommer att leda till att hundratusentals värnpliktiga, inrikestrupper etc kan överta exempelvis logistik och anti-terrorist uppgifter på dessa platser (utan att vara mobiliserade).

"Det får förmodligen stora konsekvenser för kriget som gör att det kommer att bli till ett krig mellan Ryssland och Nato", skriver SVT.

I Ryssland tror nu bedömare att NATO kommer att ge Ukraina kärnvapen, Ukraina kommer att använda kärnvapnen och skylla på Ryssland, och "våra" "oberoende" "journalister" kommer sedan att se det som sitt jobb att rapportera att det var Ryssland som började kärnvapenkriget ("för annars gynnas SD/Ryssland etc").

 
LÄS MER
 

►The Great Reset - Kriget i Ukraina

►The Great Reset - Planerad samhällskollaps

►The Great Reset - Preppinghysterin

►The Great Reset - Gain-of-Function

►The Great Reset - Utopia 2020

►The Great Reset - Clash of the Titans

►The Great Reset - Navy Seal

►The Great Reset - Greta

►The Great Reset - Kardinalen

►The Great Reset - Pandemilagen

►The Great Reset - Påven

►The Great Reset - Megacities

►The Great Reset - Corona

►The Great Reset

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt.

 
SUVERÄNITET
 

Svenska staten förlorar halva Lappland Girjas sameby söder om Kiruna får upplåta småviltsjakt och fiske på sitt område utan markägaren statens samtycke.

 
VALET I USA
 

Blir USA kommunistiskt? Många tror att Joe Bidens valkampanj är på väg att krascha.

 
FALSKA NYHETER
 

Vulkaner ger värmerekord på Antarktis SVT, TV4, Expressen, Aftonbladet och många andra medier lurar sina läsare när de mörkar att värmerekordet på Antarktis sker i ett område med stor vulkanisk aktivitet.

 
TERRORISM
 

Glöm aldrig att regeringen finansierar terrorism i Syrien Debatten om "IS-återvändare" måste inkludera omständigheten att Sveriges regering under åratal stöttat "svenskarnas" krig mot Syriens regering.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.