MIGRATIONSINDUSTRIN
 

Hundratals miljoner slösades bort i Piteå

"Bra och rationellt" Migrationsverket fortsätter att slösa miljarder på vansinniga avtal med privatägda bolag inom asylindustrin.

Sedan flyktingkrisen skapades 2015 genom regeringens stöd till våldsbejakande islamisk terrorism i Syrien har Migrationsverket betalat över 20 miljarder kronor till privata vinster i migrationsindustrin.

Nu avslöjas att Migrationsverket tecknat ett rent skandalkontrakt med lyxhotellet Pite Havsbad i Piteå, där skattebetalarna betalat hundratals miljoner kronor för tomma lägenheter.

Hyran var nämligen lika hög oavsett hur många asylsökande som bodde där.

- När vi ingick kontraktet är jag övertygad om att bedömningarna var att det var ett bra och rationellt kontrakt, säger Magnus Önnestig på Migrationsverkets nationella operativa avdelning.

En teori som tidigare framförts på nätet är att svenska myndigheter har satt i system att göra dåliga avtal, eftersom tjänstemän på myndigheterna helt enkelt mutas. Hittills finns dock inga bevis för att så skett i Piteå.

Istället framförs standardförklaringen: inkompetens. Som vanligt har makthavarna varit "naiva" och "såg det inte komma" och det är egentligen "vi alla" som är ansvariga, påstår dem.

När kontraktet skrevs skulle totalsumman bli 240 miljoner kronor, men av någon anledningen har hela 350 miljoner kronor betalats ut, en fördyring på nästan 50 procent.

Tyvärr är dock "oförutsedda" fördyringar på omkring 50 procent standard i Sverige.

Migrationsverket har dessutom generellt sett tvingats betala stora renoveringar av de hyrda fastigheterna, som ofta förstörts av de boende. I Pite havsbads fall handlar denna totalt onödiga kostnad om 55 miljoner kronor.

Lyxhotellet präglades under verksamhetstiden av upplopp och kriminalitet. Upploppen ledde till att så kallade "journalister" på SVT försökte få väktare dömda i domstol.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.