ISLAMISERINGEN
 

Socialdemokraterna vill ha fler moskéer i Umeå

Attackerar Svenska kyrkan En politisk strid har brutit ut i Umeå mellan Svenska kyrkan och politiker som vill islamisera staden ytterligare.

Svenska kyrkan i Umeå har sålt Böleängskyrkan och flyttat all verksamhet till Tegs kyrka på andra sidan Umeälven. Anledningen är att allt färre umebor är kristna, en medveten politik från Socialdemokraternas sida som istället byggt upp Islam till att bli Sveriges nya folkreligion.

Böleängskyrkan i Umeå avsakraliserades formellt den 30 Augusti och såldes därefter till den lokala ICA-butiken, som ligger i samma fastighet (Umeå Fröhuset 88).

Detta har gjort stadens islamister arga, och de får stöd av SVT, SR, Socialdemokraterna och islamistiska Miljöpartiet. Tillsammans hade de istället velat skapa ytterligare en moské i Umeå.

Islamiska föreningen i Västerbotten har tidigare varit i blåsväder efter att en av ledarna plötsligt tillfångatogs av SÄPO. Mannen ansågs vara något sorts hot mot Sverige, och säkerhetspolisen pressade därför fram ett uvisningsbeslut. Som Socialdemokraterna givetvis stoppat.

Nu protesterar Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Umeå mot att ICA Supermarket blir större, på Islams bekostnad.

Bland de upprörda rösterna hörs Alejandro Caviedes som är ordförande för Socialdemokraterna i Umeå, partikamraten Mahmoud Chninou som är ordförande för Ersboda S-förening och styrelseordförande i det av Umeå kommun ägda bolaget UPAB, och Mehrana Paria Bassami som är ordförande för Socialdemokraternas förening i Mariehem.

Som argument för att ytterligare islamisera staden använder partiet bland annat oro för att den påhittade sjukdomen "islamofobi" ska spridas i samhället. På riksnivå har Socialdemokraterna tidigare gjort klart att det enda som enligt dem kan stoppa spridningen av fobin är att bygga fler moskéer, något man alltså strävar efter i Umeå.

Även den islamistiske aktivisten, miljöpartisten och slöjaktivisten Mariam Salem protesterar mot Svenska kyrkans beslut:

- Svenska kyrkan har en längre tid haft ute en kyrka på Böleäng till försäljning på den kommersiella marknaden. Muslimer i Västerbotten valde att delta i budgivningen för kyrkan och lade det högsta budet, säger Salem.

Påståendet verkar dock motsägas av kyrkans representant, som menar att islamisterna i Västerbotten uteslöts ur budgivningen:

- Det var Ica Böleäng som köpte kyrkan, de hade det högsta budet, säger Levi Bergström (S) som är vice ordförande i kyrkorådet.

Kyrkorådets version får stöd av vänsteraktivister som är anställda inom Svenska kyrkan, vilka i ett upprop i media har protesterat mot att "kyrkan har hindrat Islamiska föreningen att delta i budgivningen om Böleängskyrkan".

Oavsett om islamisterna fick vara med i budgivningen eller ej, blev resultatet att ägaren av Ica Supermarket Böleäng fick köpa fastigheten:

-Det är vår enda möjlighet att utöka vår yta. Vi ligger vägg i vägg med Böleängskyrkan och kan inte bygga ut åt något annat håll, säger Marina Bäckström.

Förmodligen finns det fler i Umeå som är nöjda:

"Det skulle väcka väldigt starka negativa känslor om vi sålde kyrkan för att användas som moské", berättar en kyrkoherde i Umeå för lokalpressen.

"Vi trodde att det bara var Sverigedemokraterna som hatade oss, men detta är utbrett i hela samhället", klagar en person ur styrelsen i Islamiska föreningen.

Enligt SÄPO skänker Socialdemokraterna årligen miljoner till radikala muslimers våldsbejakande extremism.

"De två senaste regeringarna [Reinfeldt och Löfvén] bär till stor del ansvaret för att tillväxten av militanta extremister har kunnat fortgå relativt ostört till de nivåer de ligger på i dag - med flera tusen sympatisörer och hundratals personer som tagit värvning i IS", skriver Expressen.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.