THE GREAT RESET
 

Regeringen lovar höja skatterna

Använder lögner som argument Regeringen planerar att kraftigt öka skattetrycket i Sverige för att slå ut medelklassen. Finansministern ljuger och påstår att Sverige jämfört med andra länder har "väldigt låg skatt".

Efter att ha gett bort miljarder till olönsamma tidningar som nästan ingen vill läsa, och till kultur som inte skulle existera utan bidragspengar, vill nu den Socialdemokratiska S-regeringen höja skatterna.

Med World Economic Forums (WEF) "The Great Reset" i åtanke är det uppenbart att Socialdemokraternas politik nu har anpassats för skapa denna "utopi".

Finansminister Magdalena Andersson (S) har tidigare erkänt att "Coronakrisen är slutet på den nyliberala eran". Denna era skapades i Sverige av Socialdemokraterna under 90-talet, men ska nu ersättas med Korporativism.

Istället för att sälja ut statens egendom, ska staten ta mer kontroll över ekonomin, tillsammans med utländska multinationella företag som exempelvis Microsoft och Facebook.

I planen ingår att avskaffa medelklassen, och de nya löftena om ett ökat skattetryck riktar sig specifikt mot just medelklassen.

Finansministern vill framförallt höja skatten på kapital, en skatt som hon felaktigt påstår "är väldigt låg".

"Det är anmärkningsvärt att finansministern inte tagit del av sin egen expertgrupp ESO:s senaste rapport om skatter som konstaterar att den svenska nominella skatten på kapitalinkomster vid 30 procent är ’klart högre än OECD-snittets 17 procent’", skriver Johan Fall som är chef för skatteavdelningen på Svenskt Näringsliv.

Johan Fall fortsätter:

"Som om entreprenörskap inte skulle behövas när den akuta krisen är över. Som om skattesatser är viktigare än tillväxt".

Entreprenörskap tillhör dock det förgångna, eftersom mantrat om entreprenörskap är en del av vad finansministern kallar "den nyliberala eran". När staten och multinationella företag nu ska ta över ekonomin kommer "entreprenören" bara att vara i vägen.

Och tillväxt är givetvis inte prioriterat för en regering som likt World Economic Forum (och deras aktivistledare Greta) kräver Nolltillväxt.

Svenskt Näringsliv har tidigare genom sin chefsekonom Stefan Fölster kritiserat WEF:s politiserade pseudovetenskap. Detta i samband med att lobbyorganisationen påstått att konkurrenskraften i Sverige är näst bäst i världen.

Det återstår att se om Svenskt Näringsliv kommer att gå emot den nya korporativistiska Nolltillväxtpolitiken, eller bli ett språkrör för den.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.