CORONA-ANARKIN
 

Norrman misstänks ha handlat mat i Sverige

"En allvarlig sak" Förra veckan körde en norrman sin bil rakt över gränsen till Sverige och handlade mat i Storlien. Nu kommer efterräkningen.

En dag i förra veckan lät den norska polisen bli att blockera gränsen mellan Norge och Sverige. Detta ledde till att en norrman åkte två kilometer över gränsen med sin bil, till turistorten Storlien. På plats i Storlien handlade norrmannen mat i en affär.

Nu har "rättvisan" hunnit ikapp norrmannen.

- Det här är en allvarlig sak, säger kommunöverläkaren Leif Vonen.

Det allvarliga anses framförallt bestå i att den norske mannen valde att inte sätta sig själv i karantän, ett begrepp som ursprungligen avser att man sitter isolerad i 40 dagar. Istället åkte norrmannen till ett köpcentrum i Trondheim, bara några dagar efter den förbjudna Sverigeresan.

Därför utreds han nu av Polisen för brott.

Bakgrunden är att i Norge har bara 256 medborgare dött av Coronaviruset, jämfört med 5 763 i Sverige. Dels har många fler i Sverige smittats, men framförallt dör människor i Sverige lättare av viruset. I Sverige dör hela 7 procent, medan bara 2,5 procent dör i Norge.

En förklaring till de stora skillnaderna är ideologisk. I Norge har politikerna valt att rädda liv, medan man i Sverige satsat mer på att rädda storföretagarna. En annan orsak till skillnaderna är att IQ-nivån på makthavarna är lägre i Sverige, så att de ska vara lättare att kontrollera.

En tredje förklaring är att media i Sverige till stor del är fake news, som lurat människor med falska nyheter som exempelvis att "munskydd inte fungerar utan sprider smittan".

Motsvarande siffra för coronadödligheten i hela världen är 5 procent. Sett till antalet döda har flest människor dött i USA, över 163 000, men räknat per capita är Europa mest drabbat och Sverige är ett av de mest drabbade länderna i världen.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
EXTREMA SVT
 

SVT:s falska nyheter skyddar antisemitismen Efter att SD har normaliserats är det nu med automatik SD-hatarna som blivit de nya extremisterna.

 
SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor.

 
SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

 
TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.