CORONA-ANARKIN
 

Sveriges ekonomi på väg att krascha

"Svensk ekonomi faller brant" Förtroendet för Sveriges regering sjunker kraftigt samtidigt som ekonomin håller på att krascha.

Läget är dystert för ekonomin i Sverige. Medan andra länder nu öppnar upp sina ekonomier är Sverige fast i Folkhälsomyndighetens katastrofala coronapolitik.

- Svensk ekonomi faller brant, säger Jan-Olof Jacke som är vd för Svenskt Näringsliv.

Fastän att Svenskt Näringsliv till stor del ligger bakom Sveriges misslyckade och världsunika coronakatastrof är man inte missnöjda. Istället hyllar man regeringen, och betalas med krispaket riktade till storföretagens ägare.

- Regering och riksdag har agerat i bred enighet. Man har tagit fram krispaket efter krispaket, det ena mer kraftigt än det andra, säger Jacke.

Ett exempel på Svenskt Näringslivs posering för S-regimen är att man kräver att de så kallade "investeringarna" (skattepengar till bidragsberoende storföretagare) måste inriktas på en "klimatomställning".

Att klimatpolitiken syftar till Nolltillväxt, och att vädret inte kommer att påverkas globalt av att man inför Vänsterpartiets politik, det låtsas Jan-Olof Jacke som att han inte vet om.

Samtidigt visar en ny mätning att svenskarnas förtroende för Folkhälsomyndigheten och regeringen sjunkit kraftigt. I Maj var det 50 procent av de tillfrågade som tyckte att regeringen hanterat coronaepidemin bra, men i Juni hade den siffran sjunkit till 38 procent. Under samma tid har Folkhälsomyndigheten med Anders Tegnell i spetsen tappat 12 procent av de som tidigare hade förtroende för myndigheten.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.