EXTREMA SVT
 

Polisen svarar vänsterextrem SVT-journalist

"Vi är nöjda med vårt arbete" Trots att SVT i flera artiklar hävdar motsatsen är mötesfriheten skyddad av grundlagen. Därför är det olagligt för Polisen att upplösa fredliga manifestationer, förklarar Polisen för en hetsande SVT-journalist.

I helgen hölls en icke tillståndsgiven manifestation i Härnösand, för att protestera mot mordet på skolbarnet Tommie som brutalt mördades när han försökte stoppa en våldtäkt.

Eftersom den mördade pojken är Sverigevän och den misstänkte mördaren är en utländsk multikriminell man från Sudan var det förväntat att socialdemokratiska SVT antingen skulle mörka händelsen eller publicera falska nyheter om den. Man valde det senare, och kallade i en artikel mordet för "en misshandel".

Helgens minnesmanifestation gick lugnt tillväga, och manifestationer är inte olagliga bara för att de inte fått polistillstånd. Mötesfriheten är skyddad i grundlag, och polistillstånd innebär i praktiken att Polisen reserverar plats för manifestationen och skyddar den mot aggressiva meningsmotståndare.

Mötesfriheten är tillsammans med organisationsfriheten och yttrandefriheten en förutsättning för folkets deltagande i demokratin. Det behövs inte tillstånd från Polisen varken för att mötas, organisera sig, eller yttra sig.

Men eftersom SVT är vänsterextremt håller man inte med om det. SVT har publicerat flera artiklar om minnesmanifestationen där det framgår att man tycker att Berit Högman som är landhövding i Västernorrland borde ha "jagat bort" mötesdeltagarna, och att dessa därefter borde ha gripits av Polisen.

"Polisen hade tidigare stoppat evenemanget"

"Polisen ville under lördagen inte kommentera varför man lät aktionen passera trots att den alltså inte skulle få genomföras", skrev den vänsterextreme "journalisten" (aktivisten) Pierre Ragnehag den 16 Maj.

Svaret på frågan är att SVT ljuger. Manifestationer har tillstånd av grundlagen och får genomgöras även utan polistillstånd, så länge som de går lugnt tillväga.

Dagen efter publicerar Pierre Ragnehag en ny artikel. I denna kräver han, med landshövdingen som sin proxy, "svar från polisen varför man inte ingrep".

Tre timmar senare svarar Polisen:

"När det gäller allmänna sammankomster så får de endast upplösas om det uppkommer svårare oordning, om den medför avsevärd fara för de närvarande eller allvarlig störning av trafiken. Det här gäller oavsett om sammankomsten har tillstånd eller inte", svarar Polisens RLC-kommunikatör.

"Vi är nöjda med vårt arbete. Vi kan heller inte rikta någon direkt kritik mot de som deltog i händelsen, säger Niclas Flodin."

Fastän att det vore olagligt för Polisen att upplösa manifestationen (och olagligt för landshövdingen att "jaga bort den") utreds det alltid i efterhand om det finns en enskild person är ansvarig för att ha anordnat den allmänna sammankomsten.

Det finns det aldrig. Utredningen är en formsak. Men om någon mot förmodan skulle vara så dum att den gick till polisstationen och påstod att den kommenderat dit mötesdeltagarna kan just den personen komma att dömas för brott mot ordningslagen.

Men mötet är ändå skyddat av grundlagen, så länge som det pågår.

"Journalisterna", eller aktivisterna på SVT, kommer dock inte att ta till sig svaret. De kan redan lagen. De låtsas bara tro att möten är olagliga utan polistillstånd, i just de fall när detta innebär att de kan hetsa sina naiva läsare mot sina politiska meningsmotståndare.

Meningsmotståndare som i ständigt nya falska nyheter beskrivs som kriminella, enbart för att de uttryckt sina åsikter offentligt.

När exempelvis klimataktivister utför exakt samma typ av manifestationer protesterar inte SVT, och kräver inte att mötesdeltagarna ska gripas. Eftersom de är vänster.

Pierre Ragnehag är tillsammans med Patric Sellén och Rolf Lunneborg kärnan i SVT Västernorrlands vänsterpolitiska journalistkår. Det var Patric Sellén som hittade på att mordet på Tommie var en misshandel, och Rolf Lunneborg har öppet hänvisat sina läsare till den våldsbejakande vänsterextremistorganisationen AFA:s olagliga åsiktsregister på nätet.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.