DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service

"Något vi förknippar med auktoritära regimer" Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 3.0

Socialdemokraternas ledare Stefan Löfvén vilseleder Riksdagen och hycklar om sin egen censurkampanj.

I veckan krävde Sverigedemokraterna att extrema SVT skulle ställas till svars för sin återkommande hets mot oppositionspartierna och för sitt oblyga spridande av en vänsterextrem politisk agenda.

Sverigedemokraternas kritik delas av många andra oppositionella, bland andra Kristdemokrater och Moderater. Fastän att syftet med kritiken uppenbarligen var att avpolitisera SVT valde vänsterpartierna i Riksdagen att medvetet missförstå kravet, och låtsas som att det handlade om att styra SVT politiskt.

Fräckheten drevs sedan upp till galna nivåer när statsminister Stefan Löfvén publicerade en attack mot SD på Facebook-ägda Instagram:

"Det ska råda armlängds avstånd mellan politiker och innehållet i media", skriver Stefan Löfven.

"Politiska makthavare som tar kritiska medier i örat är något vi förknippar med auktoritära regimer."

Trots att alla minns att detta var just vad Stefan Löfvén själv gjorde 2016-2018, när han som en del i Socialdemokraternas valrörelse tog bland andra Facebook/Instagram och Google/Youtube i örat och krävde att S-regeringen skulle få blixtcensurera kritiska åsikter på medieplattformerna.

"Regeringen kallar Google och Facebook till möte ... I ett första skede vill jag [justitieminister Morgan Johansson] se en dialog och en självsanering ... men om det inte går är jag inte främmande för att gå fram med lagstiftning", rapporterade Expressen mitt under valrörelsen 2018.

"Regeringen kräver att Google lyder Bonniers censurkrav – annars blir det lagstiftning", kommenterade Fria Tider i en rubrik.

"Morgans och Thomas bekymringssamtal med Google tycks ha haft avsedd effekt", twittrade Sydsvenskans ledarskribent Mats Skogkär när Youtube censurerade dokumentärfilmen om Socialdemokraternas demokratifientliga historia.

En som redan 2016 reagerade på det beteende som enligt Stefan Löfvén själv kännetecknar "auktoritära regimer" var Kristdemokraternas policychef Johan Ingerö, som då arbetade åt Timbro.

"I förra veckan, till råga på allt i anslutning till 250-årsdagen av den svenska tryckfrihetsförordningen, meddelade Bah Kuhnke (Expressen Kultur 1/12) att vi kan tvingas ta farväl av ”friheter som vi vant oss vid”."

"Att Alice Bah Kuhnke vill ”samtala” med Facebook, och ta till lagstiftning om företaget inte delar hennes slutsatser, är mer skrämmande än hoten. Här talar en svensk politiker öppet om åtgärder för att slå till mot åsikter", skrev Johan Ingerö i Expressen redan i December 2016.

Så medan de enda som hotar demokratin i Sverige genom att censurera media är Socialdemokraterna, låtsas samtidigt partiet att kritik mot den regimkontrollerade Socialdemokratiska statstelevisionen är just censur och hot mot demokratin.

Se dokumentärfilmen om Socialdemokraternas mörka historia som censurerades mitt under valrörelsen 2018.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.