POLISEN
 

Stort attentat i Umeå

Rekordmånga bilar eldades upp Den senaste tiden har parkerade bilar "mystiskt" börjat brinna upp i norra Umeå. Under fredagskvällen förstördes plötsligt ett 50-tal bilar, i vad Polisen misstänker är ett attentat.

Klockan 22:09 på fredagskvällen larmades Polisen i Umeå om ett brandattentat mot bilar i en carportlänga i det Socialdemokratiskt utsatta området Mariehem i Umeå. Cirka 50 fordon förstördes i bränderna, varar ett 40-tal totalförstördes.

På bilder som liknar inbördeskriget i Ukraina syns kolonner med helt utbrunna fordon. En hel byggnad med ett trettiotal bilar i är jämnad med marken, och där byggnaden stått finns bara rester av gulbruna skelett kvar av bilarna.

Det ser mer ut som att hela byggnaden träffats av raketartilleri, än att motorrummet på en bil plötsligt börjat brinna. Hela metalltaket på carporten har förintats.

I de intilliggande garagelängorna är bilarna delvis skadade, många av bilarna har den bakre eller främre delen av karossen nedsmält. Totalt har Umeborna förlorat flera miljoner kronor i attentatet.

Polisen misstänker givetvis att bilbränderna i carporten på Mariehem i Umeå är anlagda och har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand.

"En förundersökning är inledd gällande grov mordbrand då polisen misstänker att branden är anlagd, bland annat på grund av det hastiga brandförloppet", skriver Polisen på sin hemsida.

Umebor tror inte det är sant

Men i Umeå är misstron stor mot Polisens slutsats. Många lever i förnekelse och hävdar att ödeläggelsen orsakats av ett elfel. Det är ungefär lika ovetenskapligt som att tro att en brand kan få en skyskrapa av stål och betong att rasa ihop till en hög grus, eller att man kan åka Jorden runt på sin moped utan att stanna och tanka. Det krävs helt enkelt mer energi för att få en sådan effekt.

- På Facebook skyller Umeås kattägande vänster på felkopplade motorvärmare, skriver en användare på sociala medier.

- Moderaterna i Umeå har länge varit tämligen ensamma om att uppmärksamma den framväxande kriminaliteten i vår kommun. Vi har förslag på såväl riksnivå som lokalnivå för att minska brottsligheten, och öka tryggheten. Men vad säger de ledande Socialdemokraterna, som för inte så länge sedan påstod att vi bara svartmålade och spred desinformation? Brottsligheten försvinner inte bara för att de duckar och undviker att prata om den, säger Moderaternas kommunalråd Anders Ågren.

Och i intervjuer i statligt beroende medier berättar Mariehemsbor att de "inte trodde det var sant ... man fattar det inte ... man förstod inte". De såg det inte komma, trots Moderaternas varningar och trots att exakt samma typ av attentat drabbat så många andra svenskar i åratal.

Mariehem i Umeå håller på att förvandlas till ett så kallat "utsatt område", ett område som utsatts av människor som bor där. Totalt röstade 34 procent av Mariehemsborna på Socialdemokraterna i riksdagsvalet och i kommunvalet röstade 24 procent på Vänsterpartiet.

Tragiskt nog har förmodligen runt 80 procent av de som nu fått sina bilar uppbrända röstat för den politik som skapar brottsligheten de nu själva drabbats av. Av oppositionspartierna har Moderaterna fått bara 11 procent av rösterna på Mariehem, Sverigedemokraterna 5 procent, Arbetarpartiet 4 procent och Kristdemokraterna 2 procent.

Enligt Leif GW Persson är bilbrännare rekryteringsgrund till framtida terrorism.

Under natten tvingades räddningstjänsten återvända till utsatta Mariehem. Detta beror sannolikt på att vrakdelarna haft så stor massa och volym samt varit så heta att bränderna tagit fart igen. För att undvika sådana bränder måste man spruta vatten på vrakdelarna under många timmar i sträck, vilket anses vara ett orimligt slöseri.

Polisen efterfrågar iakttagelser från medborgarna som kan sättas i samband med branden, och genomför en dörrknackning i närområdet.

 
LÄS MER
 

►Polisen ljög om våldtäkt på skola

►Demonstration för slöjor i Umeå

►Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt

►Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja

►Våldtäktsmannen på Grubbeskolan döms till vård

►Stort attentat i Umeå

►Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå

►Nya attentat i Umeå

►Polisen: Vädret får medborgarna att elda upp varandras bilar

►70 bilar har bränts upp i Umeå

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.