FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt

"Ljusets fiender" Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv". Men enligt den högra halvan av samhällsdebatten handlar rättegången om att "Ljusets fiender" bekämpar yttrandefriheten.

Enligt Expressens ledarredaktion är det "extrema grupper" som ligger bakom det politiska åtalet mot Göteborgs kommuns tidigare ledare Ann-Sofie "Soffan" Hermansson (S). Åtalet verkar vara en del av den interna maktkamp som pågår inom Socialdemokratin mellan mer traditionella politiker och identitetspolitiska feminister-islamister med bas inom universitetsvärlden.

"De muslimska aktivisterna bakom förtalsstämningen mot Ann-Sofie Hermansson tillhör grupperingar som vill polarisera samhället. Ändå finansieras de av det offentliga." skriver Expressen i sin ingress.

Med "det offentliga" menas den Socialdemokratiskt styrda staten. Alltså samma del av statsapparaten som enligt SÄPO "undergräver demokratin" och "stödjer våldsbejakande extremism".

- Samhällets reaktion har varit extremt naiv. Man har skjutit till bidrag från Allmänna Arvsfonden, Folke Bernadotte-akademin, det som tidigare hette Ungdomsstyrelsen och så vidare, säger ett av expertvittnena i rättegången, Johan Lundberg, som skrivit boken Ljusets fiender.

Norrlänningen och Umeåsonen Johan Lundberg var en av de första tänkarna inom etablissemanget som började driva en samhällskritisk agenda. Den politiska resan gick från ett socialistiskt kollektiv i Umeå på 70-talet till chefredaktör för tidskriften Axess på 2000-talet, samt vinnare av den konservativa studentföreningen Heimdals pris Gunnar Heckschers stipendium för reformvänlig konservatism (andra pristagare inkluderar Tanja Bergkvist, Ivar Arpi, Paulina Neuding och Christian Sonesson).

Enligt Johan Lundberg har regeringen bäddat för extremismen genom vänsteriseringen av myndigheter och svenska universitet. Han pekar framförallt ut vänsterteorin om Intersektionalitet (förtrycksamverkan) som myllan extremismen spirar ifrån:

- Det har utgått påbud från staten att de här intersektionella perspektiven - att man ska kategorisera folk med utgångspunkt i vem som är förtryckare och vem som offer utifrån olika variabler - ska implementeras på regioner och myndigheter. Överallt i samhället ska man upprätta planer där man visar vilka åtgärder man vidtar utifrån ett intersektionellt perspektiv. Att få bort de där idéerna är det primära.

MMRK - en intresseorganisation för terrorister?

Det hörs direkt på namnet att Ann-Sofie Hermanssons anklagare, Muslimska mänskliga rättighetskommittén (MMRK), i praktiken är en del av Muslimska Brödraskapet. Precis som så många andra organisationer med liknande retorik i namnet, exempelvis "Fria Syriska Armén".

Muslimska Brödraskapets olika proxynamn samt grafiska formgivningar är som regel cringiga pastischer på västerländsk Kalla Kriget-retorik.

Ta "Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet" (IKFF), en Sovjetisk proxy. Kör sedan det namnet genom islamisternas stencilapparat så får man: "Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa" (SMFR). Grundad av avsatte ministern Mehmet Kaplan (MP) och Yasri Khan (miljöpartisten som vägrar skaka hand med kvinnor).

En Internet-robot kan ta fram de här namnen utan att de blir mer genomskinliga. [Challenge accepted! red anm.]

Det svåra är inte att uppfinna nya namn på sina organisationer, utan att som styrelsemedlem hålla koll på vilken som är vilken när bidragen ska sökas.

Det är inte många svenskar som klagar på att terrorlagstiftningen hindrar dem från att vara sig själva. Men enligt MMRK är den svenska terroristlagstiftningen en sorts "raslagar" mot muslimer.

"Rätt att klassa MMRK:s företrädare som extremister" skriver Göteborgs-Posten i en rubrik. Många bedömare ser till och med Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén som en intresseorganisation för terrorister.

Den anklagelsen kommer inte från ingenstans, utan handlar om hur organisationen systematiskt kopplar ihop terrorism och mänskliga rättigheter. Organisationen har exempelvis anordnat ett seminarium med Munir Awad, som bara några månader senare blev gripen av danska säkerhetstjänsten PET och dömd till 12 års fängelse för terroristbrott.

Munir Awad, som föreläste just om Sveriges terrorlagstiftning, är svärson till Helena Hummasten (Benaouda), känd som ordförande i Ibn Rushd Studieförbund, f.d ordförande i Sveriges muslimska råd, medlem i Feministiskt Initiativ etc etc.

Innan föreläsningen hade terrorexperten Awad blivit gripen först i Somalia och sedan i Pakistan. Då tillsammans med bland andra Guantánamo-svensken Mehdi Ghezali.

MMRK:s presstalesperson under seminariet 2010 där Munir Awad föreläste om terrorlagstiftning var Fatima Doubakil, gift med Kitimwba Sabuni från Afrosvenskarnas Riksförbund (Tintin-kritiker och bror till Nyamko Sabuni).

Det är Fatima Doubakil som tillsammans med Maimuna Adullahi har stämt Ann-Sofie Hermansson för "förtal med hatbrottsmotiv" efter att ha blivit kallade extremister.

Stämningen har av många uppfattats som dubbelmoralisk, eftersom i princip alla dessa Socialdemokratiska bidragsorganisationer driver sin politik framåt genom just beskyllningar om extrema åsikter som "rasism" och "islamofobi".

MMRK: Expo och Mona Sahlin sprider islamofobi och förtal.

Revolutionens barn äter varandra när det antisemitiska kortet trumfar det islamofobiska. EXPO:s Alexander Bengtsson blev senare avsatt genom den amerikanska metoo-operationen.

 
LÄS MER
 

►S-regimen nära kollaps

►Statlig journalist sparkas inte efter hatattack

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.