SD FICK RÄTT
 

Demonstration för slöjor i Umeå

Moderaterna i motprotest I helgen kommer manifestationer att ske i Umeå för och emot slöjor. Bakom den öppna debatten om kvinnors rättigheter döljer sig den politiskt svårare debatten om huruvida Sverige ska vara mångkulturellt eller om invandrade folkgrupper ska assimileras.

Nu på Lördag den 1 Februari arrangerar regeringspartierna en demonstration i Umeå för att få fler kvinnor att bära slöja. Demonstrationen ska ske på Renmarkstorget i Umeå. Initiativtagare till det så kallade Hijabuppropet i Umeå är två miljöpartistiska fullmäktigeledamöter, Mariam Salem och Alice Nikmanesh.

Hijabuppropet sker även i en rad andra svenska städer. Taktiskt handlar det om en motreaktion till det slöjförbud för elever och lärare i grundskolan som röstades igenom i December i Skurups kommunfullmäktige, efter en motion från kommunens största parti Sverigedemokraterna.

Tidigare har kommunstyrelsen i Moderatledda Staffanstorp beslutat att införa nolltolerans mot slöjor för barn i förskola och skola upp till sjätte klass. Slöjförbuden på skolor har stöd av Europadomstolen, som 2017 slog fast att arbetsgivare har rätt att förbjuda anställda att bära slöjor på arbetsplatser.

Islamister och extremvänstern bakom slöjdemonstrationerna

På den amerikanska hemsidan Facebook gör initiativtagaren Alice Nikmanesh reklam för professor Masoud Kamalis föreläsningar om "anti-muslimism". Kontroversiella Masoud Kamali, som varit S-regeringens särskilde utredare i diskrimineringsfrågor, lämnade förra året sin tjänst på Mittuniversitetet efter att ha anklagats för mordhot mot rektorn.

Innan det hade (S)-experten fördömt slöjmotståndare och de "moderniseringsideal" han menar förenar George Bush, Hitler, Stalin, Mussolini och Ayatollah Khomeini.

Mariam Salem är å sin sida kanske mest känd bland oppositionella efter en konflikt med kommunistiska Arbetarpartiets ledare Jan Hägglund, efter att Islamiska Staten mördat Hägglunds styvdotter.

Hela Miljöpartiet, liksom stora delar av Centerpartiet, är en utländsk påverkansoperation. Deras politik styrs från USA. Men detta uppfattas inte som utländskt i Sverige som är så kulturellt amerikaniserat. Vad som däremot återkommande skapar upprördhet är att båda partierna villigt låtit sig infiltreras av islamister, varav många har de sedvanliga kopplingarna till antisemitism, våldsbejakande extremism och Muslimska Brödraskapet.

Helgens "Hijabupprop" i Umeå och andra svenska städer är en typisk taktik från Muslimska Brödraskapet, och deras allierade inom extremvänstern. I Sverige började slöjan populariseras 2013 när vänsterfeministerna Gudrun Schyman (Fi), Åsa Romson (MP) och Veronica Palm (S) bar slöja i solidaritet med islamisterna. Samma extremvänster som samtidigt anklagar "vita män" för kvinnoförtryck.

Idag har extremisternas påverkansoperation gått så långt att Damernas värld (Bonnier AB) beskriver slöjan som "svensk och tidlös". Med uttrycket "utländsk påverkansoperation" i minnet är det inte förvånande att vissa andra EU-länder börjat köra ut sådana organisationer ur sina länder.

Moderater manifesterar mot slöjor

Samtidigt som islamisterna demonstrerar för slöjor hålls en sorts motdemonstration på Umeborg kl 13.00. Detta i form av en föreläsning som anordnas av Moderaterna, Kristdemokraterna och Arbetarpartiet.

Forskaren Devin Rexvid kommer att föreläsa om vad hijaben symboliserar och vilken påverkan hijabbärande har, exempelvis på barn.

- Umeå borde stå enat mot hedersförtryck i alla dess former. Det är en förunderlig tid. Medan kvinnor i Iran fängslas när de demonstrerar och kämpar för jämställdhet och rätten att slippa hijab, så väljer miljöpartister i Umeå att manifestera för hijab, säger Moderaternas kommunalråd Anders Ågren i en kommentar.

Devin Rexvid forskar i Umeå om hedersrelaterat förtryck och våld, och vann förra året Pela & Fadime-utmärkelsen för kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck. Enligt hans forskning om saken är slöjor könsapartheid:

"Slöjan är inte vilket klädesplagg som helst. Den är både ett religiöst, politiskt och sexistiskt plagg. Religiöst innebär den könsapartheidens pelare. Politiskt är den politisk islams vapen för kvinnoförtryck och mot jämställdhet och sekularism. Både den religiösa och politiska dimensionen bygger på sexism då slöjkravet reducerar kvinnan till hennes biologi. För det andra är det problematiskt att reducera slöjan till en fråga om val. Slöjan, även som ett så kallat ”fritt val”, kan inte betyda annat än underkastelse".

Båda sidorna i helgens manifestationer påstår sig kämpa för kvinnors rättigheter. Den ena sidan säger att kvinnor har rätt att bära slöja utan att bli misshandlade, och den andra sidan säger att kvinnor har rätt att inte bära slöja utan att bli misshandlade.

Men mer grundläggande handlar konflikten om huruvida Sverige ska vara mångkulturellt eller svenskt, och om invandrargrupper ska integreras eller assimileras. Denna fråga förde i praktiken folket upp på dagordningen i samband med Sverigedemokraternas riksdagsinträde 2010, men politiken går fortfarande runt den som katten runt het gröt.

 
LÄS MER
 

►Polisen ljög om våldtäkt på skola

►Demonstration för slöjor i Umeå

►Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt

►Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja

►Våldtäktsmannen på Grubbeskolan döms till vård

►Stort attentat i Umeå

►Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå

►Nya attentat i Umeå

►Polisen: Vädret får medborgarna att elda upp varandras bilar

►70 bilar har bränts upp i Umeå

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.