SD FICK RÄTT
 

Socialdemokraternas sämsta resultat någonsin

Löfvén vägrar avgå Socialdemokraterna har aldrig haft lägre stöd än nu, samtidigt som Sverigedemokraterna är största parti.

Foto: Frankie Fouganthin CC BY-SA 3.0

Socialdemokraterna har aldrig varit svagare.

Sedan 90-talet har Socialdemokraterna halverats genom att delas i två partier - Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Socialdemokraternas oförsonliga inställning till det nya partiets riktiga ställningstaganden har gjort att Socialdemokraterna hamnat på fel sida av historien, och förlorar nu allt mer sin relevans.

Sverigedemokraterna å andra sidan kan regera landet tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna, och har därmed ett större mandat att rädda välfärden än Socialdemokraterna, som dras ned i den nyliberala gyttjan av extrempartierna Centerpartiet och Miljöpartiet.

Den senaste opinionsmätningen från DN/Ipsos bekräftar den bilden. Socialdemokraternas väljarstöd är nu det lägsta någonsin, och Stefan Löfvén ligger sämre till än Håkan Juholt när han avgick.

DN/Ipsos Januari 2020
11
V
23
S
9
C
4
MP
24
SD
17
M
7
KD

Socialdemokraterna kan lätt halveras en gång till.

Ändå vägrar Stefan Löfvén att avgå. Antagligen för att alla alternativ är ännu sämre för partiet. I kulisserna väntar identitetspolitiska invandrare och feminister, varar flera har kopplingar till den utländska påverkansoperationen Socialdemokrater för Tro och Solidaritet (STS, tidigare Broderskapsrörelsen).

STS valsamarbetar med Muslimska Brödraskapet och är ökända för att många av dess medlemmar, både svenskar och invandrare, öppet hetsar mot judar och Israel.

Antisemitismen inom Socialdemokratin

Även om STS:s valallians med Muslimska Brödraskapet bildades först 1999 går judehatet mycket längre tillbaka i den Socialdemokratiska sidoorganisationen, och har sin grund i 68-rörelsens postmarxistiska vänster:

"Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt – och det är en målsättning vi bör stödja." skriver Socialdemokraten Carl Henrik Grenholm i STS interntidning 1971.

Men antisemitismen inom Socialdemokraterna är nu under attack. Statsminister Stefan Löfven har besökt Israel och personligen å partiets vägnar svurit lojalitet gentemot IHRA:s radikala definition av antisemitism, som inkluderar mycket av dagens vänsterkritik mot Israel och kritik mot minoritetsstyrda monopolbildningar som exempelvis Bonniers medieföretag.

Det nya åtagandet kommer sannolikt att möta hårt motstånd från delar av Socialdemokratin, som exempelvis STS, SSU, lokalavdelningar som den i Malmö, UD etc som domineras av muslimer och 68-vänster.

Att STS numera leds av antisemit-anklagade KPML(r)-sossen Ulf Bjereld komplicerar konflikten ytterligare. Trots sin påstådda antisemitism vill Bjereld ha en nystart med Israel (post Margot Wallström), och föreslår i linje med Ann Lindes utrikespolitiska mål en ännu radikalare definition av antisemitism.

Bild: Public Domain/Faksimil

Tro och Solidaritet - En ulv i fårakläder (Fabian Society).

Bland annat kräver Bjereld ett erkännande av att "Europa", vilket i praktiken inkluderar dagens svenskar varav många är födda på 2000-talet, har en "historisk skuld till judarna".

Att alla icke-judar skulle ha försatt sig i "skuld till judarna" bygger naturligtvis i sig på en antisemitisk tankefigur. Det är dessutom en antiliberal identitetspolitisk världssyn som hämtad ur Gamla Testamentet. Men den Socialdemokratiska fabianska intelligentian som Bjereld representerar, som har som sin officiella symbol en ulv i fårakläder, har genom sina intriger målat in sig i ett hörn och söker desperat en väg ut.

Och även om den svenska Greta-troende medelklassen säkert kommer att älska att betala denna nyupptäckta skuld (med andras pengar), är det vansinnigt att tro att exempelvis muslimska Socialdemokrater i Malmö kommer att falla in i ledet.

Konflikterna inom Socialdemokraterna torde därför komma att tillta i styrka.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.