TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism

"Sverige gav flygunderstöd till al-Qaida" Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt. Men Sveriges anfallskrig och stöd till islamiska terrorister har förstört landet.

Sveriges Radio P1 har släppt en dokumentär om Sveriges stöd till islamistisk terrorism i Libyen. Den statskontrollerade radiokanalen förklarar dock inte varför man valt att informera väljarna om detta nio år försent.

Foto: Faksimil

Sverige stödde terrorgruppen al-Qaida i Libyen.

I dokumentären berättas bland annat om hur statsminister Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin konspirerar för att bomba afrikaner, men stoppas av Håkan Juholt. Som senare kuppas bort av Stefan Löfvén och hans ministär ett halvår efter händelsen.

P1-dokumentären medger också att etablissemangets media spred Fake News för att svartmåla Gaddafi-regimen, och pekar ut sig själva (Sveriges Radio) och Margot Wallström som medskyldiga till att sprida osann krigspropaganda som lett till mängder av mördade civila.

Syftet med de groteska och genomskinliga lögnerna var att skapa en hatstämning mot Gaddafi och hetsa fram ett olagligt anfallskrig mot Libyen. P1 medger också att färre civila hade dött om inte Libyen-kriget startats, och att Libyen var ett bättre land innan Sverige hjälpte terroristerna att mörda icke-religiösa libyer:

"Det land som var ett av Afrikas fattigaste förvandlades under Gaddafis ledning till ett av de rikaste", förklarar P1-dokumentären.

Enligt statsradions nya analys var kriget mot Libyen i praktiken olagligt eftersom FN-mandatet inte följdes:

"Av kritiker har Nato beskyllts för mission-creep, det vill säga att de tänjde på FN-mandatet att skydda civila och i stället eskalerade ett blodigt inbördeskrig mot Muammar Gaddafis regim. Efter bombkriget lämnade Nato Libyen i ruiner och med enorma mängder vapen i händerna på militanta grupper. Landet kastades ner i en spiral av våld och laglöshet. Idag nio år senare är Libyen en kollapsad stat."

Efter nio års terror är Libyen fortfarande ett splittrat land land. Större delen av Libyen, inklusive oljefälten och den internationellt stödda centralbanken, kontrolleras av Fältmarskalk Khalifa Haftars anti-terroristiska LNA (Libyan National Army). "General Haftar", som han brukar kallas, kan liknas vid en ny General Gaddafi och stöds av bland andra Egypten, Saudiarabien, Frankrike, Ryssland och Gaddafi-lojalister.

Huvudstaden Tripoli kontrolleras av turken Fayez Mustafa al-Sarrajs islamistiskt kopplade GNA (Government of National Accord). GNA stöds av bland andra FN, Turkiet, Qatar och Fria Syriska Armén. GNA har kopplingar till Muslimska Brödraskapet, som har kopplingar till al-Qaida och Islamiska Staten, två terrorgrupper som tidigare var starka i Libyen men som har fått sina områden erövrade av General Haftars LNA.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
SD FICK RÄTT
 

EBO-debatten har nått Gävle Hela Gävle ska undantas från EBO kräver Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna.

 
FRIHET
 

Socialdemokraternas nätverk pekas ut som extremistiskt Ann-Sofie Hermansson som för inte så länge sedan styrde Göteborg för (S) räkning står nu anklagad i rättegång för "förtal med hatbrottsmotiv".

 
POLISEN
 

Svensk polis har tappat sin legitimitet Sveriges polismakt låter kriminella leva rövare, samtidigt som man jagar och misshandlar kvinnliga pensionärer och forskare som kritiserat regeringen på Internet.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.