TERRORISM
 

P1 Dokumentär om Sveriges stöd till terrorism

"Sverige gav flygunderstöd till al-Qaida" Afrikas största oljereserver gjorde Libyen rikt. Men Sveriges anfallskrig och stöd till islamiska terrorister har förstört landet.

Sveriges Radio P1 har släppt en dokumentär om Sveriges stöd till islamistisk terrorism i Libyen. Den statskontrollerade radiokanalen förklarar dock inte varför man valt att informera väljarna om detta nio år försent.

Foto: Faksimil

Sverige stödde terrorgruppen al-Qaida i Libyen.

I dokumentären berättas bland annat om hur statsminister Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin konspirerar för att bomba afrikaner, men stoppas av Håkan Juholt. Som senare kuppas bort av Stefan Löfvén och hans ministär ett halvår efter händelsen.

P1-dokumentären medger också att etablissemangets media spred Fake News för att svartmåla Gaddafi-regimen, och pekar ut sig själva (Sveriges Radio) och Margot Wallström som medskyldiga till att sprida osann krigspropaganda som lett till mängder av mördade civila.

Syftet med de groteska och genomskinliga lögnerna var att skapa en hatstämning mot Gaddafi och hetsa fram ett olagligt anfallskrig mot Libyen. P1 medger också att färre civila hade dött om inte Libyen-kriget startats, och att Libyen var ett bättre land innan Sverige hjälpte terroristerna att mörda icke-religiösa libyer:

"Det land som var ett av Afrikas fattigaste förvandlades under Gaddafis ledning till ett av de rikaste", förklarar P1-dokumentären.

Enligt statsradions nya analys var kriget mot Libyen i praktiken olagligt eftersom FN-mandatet inte följdes:

"Av kritiker har Nato beskyllts för mission-creep, det vill säga att de tänjde på FN-mandatet att skydda civila och i stället eskalerade ett blodigt inbördeskrig mot Muammar Gaddafis regim. Efter bombkriget lämnade Nato Libyen i ruiner och med enorma mängder vapen i händerna på militanta grupper. Landet kastades ner i en spiral av våld och laglöshet. Idag nio år senare är Libyen en kollapsad stat."

Efter nio års terror är Libyen fortfarande ett splittrat land land. Större delen av Libyen, inklusive oljefälten och den internationellt stödda centralbanken, kontrolleras av Fältmarskalk Khalifa Haftars anti-terroristiska LNA (Libyan National Army). "General Haftar", som han brukar kallas, kan liknas vid en ny General Gaddafi och stöds av bland andra Egypten, Saudiarabien, Frankrike, Ryssland och Gaddafi-lojalister.

Huvudstaden Tripoli kontrolleras av turken Fayez Mustafa al-Sarrajs islamistiskt kopplade GNA (Government of National Accord). GNA stöds av bland andra FN, Turkiet, Qatar och Fria Syriska Armén. GNA har kopplingar till Muslimska Brödraskapet, som har kopplingar till al-Qaida och Islamiska Staten, två terrorgrupper som tidigare var starka i Libyen men som har fått sina områden erövrade av General Haftars LNA.

 
NATIONERNAS EU
 

Val till EU EU-valet handlar i år om vänsterextremism eller demokrati.

 
FRIHET
 

Bråk om flygskam i Västerbotten En öppen konflikt har utbrutit i Västerbotten mellan Region Vänsterbottens politiska ledning och vänsterextrema globalister som försöker få kvinnor att känna flygskam.

 
TERRORISM
 

SÄPO: (S) skänker miljoner till våldsbejakande islamism Den Socialdemokratiska regeringen finansierar verksamheter som "stödjer våldsbejakande extremism" skriver SÄPO i ett pressmeddelande.

 
FIRANDE
 

Året som gått Det nya 20-talet inleds liksom det förra med gamla institutioner i fritt fall.

 
DEMOKRATI
 

Demokratiministern medverkade i odemokratisk kupp i Umeå När Miljöpartiets medlemmar i Umeå röstade på "fel" kandidater var Sveriges Demokratiminister Amanda Lind med och kuppade bort den demokratiskt valda ledningen.

 
TERRORISM
 

Miljöpartiet i Umeå är islamistiskt Miljöpartiet sitter fast i islamistfällan.

 
SD FICK RÄTT
 

Norrländsk marxist i SD:s tankesmedja En politiskt bred samling tänkare från engelska konservativa till rabbiner och marxister ska hjälpa den svenska oppositionen att forma en vinnande strategi mot den regerande nyliberala vänsteralliansen.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.