POLISEN
 

Sverige fattigt och hopplöst

"Våldet trappas upp hela tiden" Rikspolischefens förklaring till att Sverige har mycket grövre kriminalitet än andra jämförbara länder är att så många i Sverige lever hopplösa liv i utsatta områden.

Våldtäkter mot kvinnor 18 år eller äldre ökade med 10 procent förra året, och antalet våldtagna män ökade med 35 procent. Antalet anmälda personrån mot barn ökade kraftigt med 31 procent, och allmänfarlig ödeläggelse genom sprängning ökade med 59 procent.

Polisen har fyllt fängelserna i Sverige, häktena, anstalterna och SiS-institutionerna för minderåriga med grova brottslingar, men ändå fortsätter våldsbrotten att öka.

Foto: Joakim Berndes CC BY 4.0

Rikspolischefen: Många brottslingar har det svårt.

I en öppenhjärtig intervju med finländsk statsmedia redogör nu Sveriges rikspolischef Anders Thornberg för den brottsvåg som drabbat Sverige de senaste åren, och om vad orsakerna anses vara. På en direkt fråga om varför just svenskar drabbas av så många skjutningar och sprängdåd svarar rikspolischefen att det i Sverige är särskilt många som inte har någon framtid och att det finns många utsatta områden.

- Det finns många som inte känner någon framtid ... Det finns särskilt utsatta områden där det bor många som har det svårt.

De utsatta områdena har utsatts för regeringens politik och verklighetsfrånvända ideologi, och frågan från Finland verkar vara upplagd för att låta rikspolischefen förklara det extrema våldet i Sverige med att regeringarna här är mer extrema än i grannländer som Finland. Men istället för Anders Thornberg fram den klassiska vänsterteorin om att brottslingar är kriminella för att det är synd om dem och att de är offer:

- Det viktigaste är att ge dem ett hopp för framtiden. De känner att de inte har någon framtid. De ser inga kamrater som lyckas i de här särskilt utsatta områdena. De ser kamrater som har guldkedjor och vapen och bilar, och de ser upp till dem. En del räknar inte med att bli äldre än 25–30 år.

Enligt Thornberg ser man redan vid 7 års ålder vilka barn som kommer att växa upp och kämpa om guldkedjorna och bilarna, och vilka barn som vill leva hederliga liv. Därför ligger inte ansvaret för den ökande brottsligheten på Polisen, menar han.

Rikspolischefen hyllar även de nya lagar som Socialdemokraterna genomdrivit i Riksdagen, som bland annat innebär att Polisen nu kan sätta upp kameror "utan tillstånd". Massinvandringen har öppnat upp landet för massövervakning av medborgarna, lagar som är bra enligt Thornberg som tidigare var chef på SÄPO.

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.